1η Προεκλογική Ομιλία

 ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
ΟΜΙΛΙΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
ΛΑΖΑΡΟΥ ΚΥΡΙΖΟΓΛΟΥ


ΚΑΪΣΤΡΙ (ΠΛ.ΛΙΓΔΩΝ)   30.4.2014

 

 


    Φίλες και φίλοι

 

    Είμαστε εδώ για να μιλήσουμε για το έργο μας και τις προτάσεις μας για το Καϊστρι, για να δείξουμε ότι Αμπ/ποι δεν είναι μόνο το κέντρο αλλά και οι γειτονιές του δήμου. Το δείξαμε άλλωστε, το δείχνουμε καθημερινά με την παρουσία μας στην περιοχή.


Το έργο μας στη συνοικία Καϊστρι:


Ανάπλαση των κοιμητηρίων της Αγ. Παρασκευής
Το διαδημοτικό έργο των Δήμων Αμπελοκήπων και Θεσσαλονίκης από το  πρόγραμμα ΘΗΣΕΑΣ προϋπολογισμού 1.200.000 ευρώ άλλαξε την όψη της περιοχής με δημιουργία χώρων: πλατείας, περιπάτου, παιδικής χαράς. Αναβαθμίστηκε ο χώρος γύρω από την Εκκλησία της Αγ.Παρασκευής και ανέδειξε τον τόπο μαρτυρίου του Αγίου Αθανασίου.


Οριοθετήθηκε ο νέος χώρος των Κοιμητηρίων με την κατασκευή νέας περίφραξης και χώρου φυλακίου. Δική μας ήταν η πρωτοβουλία και δική μας η αρχική πρόταση.
Διάνοιξη της οδού Κιουταχείας, ανάπλαση, φωτισμός περιοχής.
Διάνοιξη της οδού Ανδριανουπόλεως και Λαχανά, Ανδριανουπόλεως και 28ης Οκτωβρίου με στεγαστική αποκατάσταση των εκεί παραπηγμα-τούχων. Επί 10ετίες εκκρεμούσαν αυτά τα θέματα.
Καθαρισμός όλων των οικοπέδων από επικίνδυνα ετοιμόρροπα κτίσματα.


Δασαρχείο
Το οικόπεδο του πρώην Δασαρχείου στην οδό Ελευθερίας, δίπλα στο Ι.Κ.Α., αποκτήθηκε από το Δήμο. Άμεσα κατασκευάσθηκε το 12ο Νηπιαγωγείο.
Ο Δήμος Αμπελοκήπων διαμόρφωσε τον αύλειο χώρο και τον πεζόδρομο της οδού Διγενή μεταξύ του ΙΚΑ και του νηπιαγωγείου.


Οικόπεδο «ΤΥΠΕΞ»
Το οικόπεδο ‘’ΤΥΠΕΞ’’ στην οδό 28ης Οκτωβρίου & Ελευθερίας, δίπλα στο Β΄ ΚΑΠΗ, εμβαδού 4.066,27 τ.μ., αγοράσθηκε για την κατασκευή του 11ου Δημοτικού Σχολείου και ενός Νηπιαγωγείου (5.477.614,71 ευρώ). Διαμορφώθηκε και λειτουργεί ως πάρκιγκ με 280 περίπου θέσεις στάθμευσης αυτοκινήτων και στη συνέχεια κατασκευάσθηκε το νέο σχολείο που βρίσκεται στο στάδιο αποπεράτωσης. Μετά τη μεταφορά του 4ου και 11ου Δημοτικών Σχολείων στο νέο διδακτήριο, θα δημιουργήσουμε στο χώρο του που θα μείνει κενός έναν παιδικό σταθμό Εθνικής Αντιστάσεως και Κιλκίς γωνία. Ταυτόχρονα έχουμε ετοιμασθεί για την συντήρηση και αναβάθμιση όλου του σχολικού συγκροτήματος.
Κατασκευή των νησίδων Λεωφ.Καλλιθέας και Γρηγ.Κολωνιάρη.


Ανακαίνιση – Συντήρηση Δημοτικού Ωδείου
Έγιναν εργασίες γενικής συντήρησης και ανακαίνισης όλων των ορόφων του κτιρίου (εσωτερικά και εξωτερικά) και των μηχανολογικών του εγκαταστάσεων. Κατασκευάσθηκε ειδικός χώρος για τη μπάντα του ωδείου στο υπόγειο.
Επιλύθηκαν χρόνια κατασκευαστικά προβλήματα που σχετίζονται με τη λειτουργία, την αισθητική και ακουστική αναβάθμιση χώρων του.
Διαμόρφωση εισόδου, αύλειου χώρου, δημιουργία νέων αιθουσών και συντήρηση υπαρχουσών της 4ης ΕΣΕ (οδός Εθνικής Αντιστάσεως και 28ης Οκτωβρίου)


Με τα έργα που πραγματοποιήθηκαν λύθηκαν προβλήματα που υπήρχαν στο συγκεκριμένο σχολικό συγκρότημα όπου στεγάζονται τα 4ο, 11ο, 13ο & 15ο Δημοτικά Σχολεία. Λειτουργία των σχολείων σε πρωϊνό κύκλο. Συντήρηση και ανακαίνιση δαπέδου και φωτισμού γυμναστηρίου «Ιωάννης Λεμονίδης».


Παρεμβάσεις σε χώρους του «ΜΠΙΣΚΟΤΑΔΙΚΟΥ»
Ιδρύθηκε και λειτουργεί το 15ο Νηπιαγωγείο. Για την προστασία των νηπίων του 15ου Νηπιαγωγείου από την υποδαπέδια υγρασία και φθορών του δαπέδου, εκτελέσθηκαν τα παρακάτω έργα:
Αποξήλωση των πλακιδίων δαπέδου του 15ου Νηπιαγωγείου από πιστοποιημένο συνεργείο. Επίστρωση του δαπέδου με ειδικό μονωτικό αυτοεπιπεδούμενο δάπεδο. Επίστρωση με οικολογικούς τάπητες των δαπέδων του 15ου Νηπιαγωγείου.
    Συντηρήθηκε ο παιδικός σταθμός του Δήμου και το δημοτικό γυμναστήριο.
    Αναπλάσθηκε η αυλή του Μπισκοτάδικου και συντηρήθηκε όλο το κτίριο.
    Συνεχίζεται η δωρεάν παραχώρηση στέγης στο συγκεκριμένο κτίριο, στην άριστη ομάδα της ΕΛΠΙΔΑΣ Αμπελοκήπων που τιμά και δοξάζει τον αθλητισμό και το δήμο μας.


Το πάρκο Εργατικών Κατοικιών Αγ.Πάντων (Λιγδών)
Ολική ανάπλαση πλατείας, πεζοδρομίων και φωτισμού της περιοχής. Ολική ανακατασκευή της παιδικής χαράς. Συντήρηση (βαφή) εργατικών κατοικιών. Έγινε ασφαλτόστρωση στο σύνολο του οδικού δικτύου του Καϊστρίου.
Έγιναν εργασίες ανάπλασης του κόμβου 28ης Οκτωβρίου – Εθν.Αντιστάσεως – Κολωνιάρη και αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής.
Ασφαλτοστρώθηκε όλο το οδικό δίκτυο στο Καϊστρι.


Με έργα κι όχι με λόγια δείξαμε την αγάπη μας για την περιοχή. Θα συνεχίσουμε στην πράξη με το ίδιο ενδιαφέρον, τον ίδιο ζήλο.


Βοηθήσαμε ως δήμος στην έκδοση του βιβλίου του Καϊστριώτη Λάκη Ιωαννίδη «Το Καϊστρι» το 2006 που επανεκδόθηκε το 2010. 


Έχουμε τον πιο καθαρό δήμο με τα πιο φθηνά δημοτικά τέλη. Ρωτήστε τους κατοίκους απέναντι από τα σπίτια σας, στην άλλη πλευρά της Κατσάνου και της Αγίων Πάντων, που ανήκουν στο δήμο Θεσ/νικης τι πληρώνουν εκεί για δημοτικά τέλη, πιο ακριβά, κοιτάξτε και την καθαριότητα, το βάψιμο των εργατικών κατοικιών και κάντε συγκρίσεις. Η διαφορά είναι ολοφάνερη.


    Στο βίντεο (DVD) που σας δίνουμε φαίνεται το έργο μας. Μιλάει από μόνο του.
Την τετραετία που πέρασε πραγματοποιήθηκε πλήθος μικρών και μεγάλων παρεμβάσεων για την αντιμετώπιση προβλημάτων, ώστε να δημιουργηθούν προϋποθέσεις καλύτερης ζωής για όλους! Κατακτήθηκαν κρίσιμοι στόχοι. Έχουμε βάλει ισχυρές βάσεις. Επιλέξαμε το δρόμο της ευθύνης που είναι δύσκολος και ανηφορικός.


 Η δημοτική περίοδος 2011-2014 βαδίζει προς το τέλος της. Σταθήκαμε απέναντι στη λαίλαπα των δυσμενών για την αυτοδιοίκηση μνημονιακών πολιτικών της κεντρικής εξουσίας. Ταχθήκαμε κατά των μνημονίων και κατά των απολύσεων στους δήμους. Συνεχίζουμε τους αγώνες μας μαζί με όλους τους δήμους για απόδοση όλων των Στρατοπέδων στην τοπική αυτοδιοίκηση μόνον για χρήσεις κοινής ωφέλειας. Είμαστε υπέρ της διενέργειας δημοψηφίσματος με καθαρή θέση κατά της ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ γιατί το νερό είναι δημόσιο αγαθό. Εκφράζουμε σταθερά την αντίθεσή μας στο ενδεχόμενο λειτουργίας του εργοστασίου Τσιμέντων ΤΙΤΑΝ (Ευκαρπία) με καύση σκουπιδιών για να μην υπάρξει περαιτέρω ατμοσφαιρική ρύπανση.


Ως νέος Δήμος Αμπελοκήπων – Μενεμένης, ξεκινήσαμε, όλοι μαζί ενωμένοι, μια νέα προσπάθεια για την κατάκτηση του μέλλοντος. Με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση, για ένα ισχυρό Δήμο. Ξέρουμε που είμαστε. Ξέρουμε που θέλουμε να πάμε. Ξέρουμε και πώς να πάμε.
Άνθρωποι με διαφορετικές πολιτικές ιδεολογίες αφήσαμε στην άκρη τα κόμματα και κάνουμε πράξη την αφοσίωσή μας σε ένα μόνο κόμμα: το «κόμμα» των Αμπελοκήπων και της Μενεμένης ή αν θέλετε της Μενεμένης και των Αμπελοκήπων!
Πιστεύουμε όμως ότι για να εκπληρώσει η Τ.Α. καλύτερα και αποδοτικότερα την αποστολή της πρέπει να είναι ακηδεμόνευτη κομματικά, διοικητικά ανεξάρτητη και οικονομικά αυτοδύναμη.
Τίποτε δεν μας χωρίζει με κανέναν. Για μας δεν υπάρχουν αντίπαλοι πολίτες και αντίπαλοι συνδυασμοί. Αντίπαλοί μας είναι μόνο τα κοινά προβλήματα.
Απευθυνόμαστε σε κάθε πολίτη, σε κάθε χώρο, σε κάθε ηλικία, χωρίς να μας νοιάζει τι ψήφισαν χθες. Αγκαλιάζουμε όλους τους πολίτες χωρίς διακρίσεις. 


Αξίζει να συμμετέχεις!  Μιλάμε με το έργο μας.   Μαζί συνεχίζουμε…

 

Φίλες και φίλοι

    Σε κάθε συγκέντρωσή μας λέμε το έργο και το πρόγραμμά μας. Βλέπετε όλοι, δεν κατηγορούμε, δεν κατακρίνουμε κανέναν. Αγαπάμε όλους τους πολίτες, δεν στρεφόμαστε εναντίον άλλων υποψηφίων, γιατί την Κυριακή στις 18 Μαΐου   τελειώνουν οι εκλογές και τη Δευτέρα 19 Μαΐου  πρέπει όλοι μαζί να βαδίσουμε μπροστά.
    Μιλάμε με συγκεκριμένο τρόπο, δεν κάνουμε θεωρητικές αναλύσεις και αόριστες τοποθετήσεις. Λέμε συγκεκριμένα πράγματα. Κοιτάμε τους πολίτες στα μάτια και με το κεφάλι ψηλά. Κάναμε πράξη τις υποσχέσεις μας.
    Δώσαμε δουλειά σε 600 περίπου εργαζομένους μέσω ΑΣΕΠ, με διαφανείς διαδικασίες και ήδη θα προκηρύξουμε μέσω ΟΑΕΔ και ΑΣΕΠ νέες θέσεις εργασίας. Είναι ζήτημα των κυβερνήσεων η ανεργία αλλά κι εμείς προσπαθούμε.
    Ισχυρό πλέγμα κοινωνικής προστασίας (ΚΗΦΗ, Βοήθεια στο σπίτι, ΚΔΑΠ, ΚΔΑΠ/ΜΕΑ, Π.Σ., ΒΝΣ, ΩΔΕΙΟ, κατασκηνώσεις, κατασκηνώσεις ΑΜΕΑ, σίτιση πληθυσμού), ιατρεία, φυσικοθεραπευτήρια, επαναλειτουργία του π.ΙΚΑ Αμπελοκήπων και Μενεμένης.


Στο έντυπο που σας δώσαμε υπάρχει το έργο μας σ’ όλο το δήμο και μπορείτε να ενημερωθείτε. Μπορείτε επίσης να ενημερωθείτε και για το τι προγραμματίζουμε για τη νέα περίοδο.


    Έχουμε το μεγαλύτερο ψηφοδέλτιο με 90 υποψήφιους Δημοτικούς και Τοπικούς Συμβούλους κι ένας ο δήμαρχος 91 άνθρωποι άνδρες, γυναίκες, παλιοί με εμπειρία, νέοι, πολλοί νέοι με όρεξη για δουλειά, από όλα τα επαγγέλματα.


Διοικήσαμε το δήμο με εντιμότητα, με νομιμότητα, με διαφάνεια, με σεβασμό στους πολίτες, με εργατικότητα. Αυτό εγγυάται και την καλή μελλοντική μας πορεία. Μαζί συνεχίζουμε.  
Σας καλούμε την Δευτέρα 5 Μαΐου στις 7 το απόγευμα στην επόμενη προεκλογική μας συγκέντρωση στην πλατεία ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ (Πλαστήρα και Παπάγου) στους Αμπελόκηπους.


Ακολουθεί μικρή συναυλία για να δώσουμε μουσικό τόνο και χρώμα στην εκδήλωσή μας.


Σας ευχαριστώ.