Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια εκλογικού κέντρου Μενεμένης

 

 

Σε θερμό κλίμα πραγματοποιήθηκαν σήμερα Κυριακή 27 Απριλίου τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου Μενεμένης της Αδέσμευτης Δημοτικής Κίνησης Πολιτών του Δήμου Αμπελοκήπων - Μενεμένης «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ».


    Ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων - Μενεμένης κ. Λάζαρος Κυρίζογλου, επικεφαλής της «ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ» στην ομιλία του αναφέρθηκε στα έργα που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της θητείας του και στάθηκε κυρίως στο νέο πρόγραμμα της Δημοτικής δράσης καθώς και στους στόχους για το Δήμο Αμπελοκήπων – Μενεμένης για την επόμενη πενταετία.


    Στο τέλος της ομιλίας του ο υποψήφιος Δήμαρχος ανακοίνωσε τους υποψήφιους Δημοτικούς Συμβούλους και Συμβούλους των Δημοτικών Κοινοτήτων.

 

      

 

 

                                   Ομιλία Δημάρχου Αμπελοκήπων – Μενεμένης
                       στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου Μενεμένης (27.4.2014)

Aγαπητοί Συνδημότες – Συνδημότισσες.
Ξεκινήσαμε το 2010 από αυτήν εδώ την πλατεία, την πλατεία «Κωνσταντίνου Τσομπάνογλου», έναν αγώνα, μία προσπάθεια για την ένωση των πρώην δήμων Αμπελοκήπων και Μενεμένης και σε μόλις τρία (3) χρόνια, γιατί αυτή η δημοτική περίοδος ήταν μικρή, παρά τις περικοπές πόρων των δήμων που ξεπέρασαν το 65%, την απαγόρευση προσλήψεων προσωπικού και την απομάκρυνση προσωπικού (δημοτική αστυνομία, σχολικοί φύλακες), πετύχαμε πολλά. Σταθήκαμε όρθιοι και κρατήσαμε όρθιο και ισχυρό το νέο, ενωμένο δήμο μας.
Σήμερα παρουσιαζόμαστε στους πολίτες, σ’ εσάς. Σας είπαμε και σας ξαναλέμε την αλήθεια. Σεβαστήκαμε την εμπιστοσύνη σας. Σας παρουσιάζουμε το έργο μας.
Ασκήσαμε μια αυτοδιοικητική πολιτική με αξιοκρατία, διαφάνεια, κοινωνική συμμετοχή, ευαισθησία στην προστασία του περιβάλλοντος και δεν συμβιβαστήκαμε σ’ ένα απλό «διαχειριστικό» μοντέλο εξουσίας. Δημιουργήσαμε μια μεγάλη συμμαχία με τους πολίτες, εφαρμόσαμε ένα πρόγραμμα ανάπτυξης της πόλης μας, καταρτίσαμε μια εξαιρετική δημοκρατική ομάδα, που αγκαλιάστηκε απ’ όλους τους πολίτες ανεξαρτήτως ιδεολογίας.
Σταθήκαμε απέναντι στη λαίλαπα των δυσμενών για την αυτοδιοίκηση μνημονιακών πολιτικών της κεντρικής εξουσίας. Ταχθήκαμε κατά των μνημονίων και κατά των απολύσεων στους δήμους. Συνεχίζουμε τους αγώνες μας μαζί με όλους τους δήμους για απόδοση όλων των Στρατοπέδων στην τοπική αυτοδιοίκηση μόνον για χρήσεις κοινής ωφέλειας. Είμαστε υπέρ της διενέργειας δημοψηφίσματος με καθαρή θέση κατά της ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ γιατί το νερό είναι δημόσιο αγαθό. Εκφράζουμε σταθερά την αντίθεσή μας στο ενδεχόμενο λειτουργίας του εργοστασίου Τσιμέντων ΤΙΤΑΝ (Ευκαρπία) με καύση σκουπιδιών για να μην υπάρξει περαιτέρω ατμοσφαιρική ρύπανση.
    Σε λίγο καιρό έχουμε δημοτικές εκλογές για την νέα δημοτική περίοδο 2014-2019. Oι συνεργάτες μου και εγώ πήραμε μια απόφαση ευθύνης. Στοχεύουμε στην υπέρβαση των όποιων προβλημάτων, ανεβάζουμε ακόμη πιο ψηλά τον πήχη για την ανάδειξη των πραγματικών δυνατοτήτων του τόπου μας. Με θάρρος και ευθύνη παρουσιάζουμε το πρόγραμμα της παράταξής μας για τη νέα δημοτική περίοδο.
    Το ψηφοδέλτιο της παράταξής μας «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ», όπως και στις δημοτικές εκλογές του 2010, είναι έξω από κομματικές περιχαρακώσεις. Δεν ανακαλύψαμε τώρα, δηλαδή προεκλογικά, τον ανεξάρτητο και τον αδέσμευτο χαρακτήρα της αυτοδιοίκησης, όπως ορισμένοι. Πάντοτε, από την ίδρυση της παράταξής μας, αυτό πιστεύουμε, αυτό διακηρύσσουμε και αυτό κάνουμε πράξη. Αυτό που προβλέπει το Σύνταγμα της Ελλάδος για την αυτοδιοίκηση. Ανήκουμε στο «κόμμα» του λαού του δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης, διασφαλίζοντας σχέσεις ειλικρίνειας και εμπιστοσύνης με τους πολίτες. Δημιουργήσαμε ήδη ένα νέο ισχυρό δήμο. Είμαστε αποφασισμένοι να ξαναπετύχουμε και γι’ αυτό συνεχίζουμε με συνέπεια και ευθύνη. Βάζουμε ψηλούς στόχους γιατί είμαστε αισιόδοξοι και επίμονοι. Μαζί σας χτίσαμε σχέσεις κοινωνικής υπευθυνότητας με ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα. Κάναμε πράξη τα οράματα.

Ειδικότερα όμως σ’ ότι αφορά τη Δημοτική Κοινότητα Μενεμένης  (πρώην Δήμος Μενεμένης) έγιναν τα εξής σημαντικά.
    Ομογενοποιήσαμε τη λειτουργία όλων των υπηρεσιών στον ενιαίο δήμο μας, από την πρώτη μέρα (2-1-2011).
    Μεταφέρθηκε το ΚΕΠ Μενεμένης σε δικό μας κτίριο (Πολιτιστικό Κέντρο) κι έτσι έγινε μεγάλη εξοικονόμηση δαπάνης. Επεκτάθηκε το ωράριο λειτουργίας του (8 π.μ. – 8 μ.μ. κάθε μέρα και το Σάββατο 8 π.μ. - 14.00΄) κι εναρμονίσθηκε με το ΚΕΠ Αμπελοκήπων. Δημιουργήθηκε και λειτουργεί γραφείο εξυπηρέτησης των Πολιτών στον Άγιο Νεκτάριο (Δενδροπόταμο).
    Συντηρήθηκαν: τα κτίρια των Παιδικών Σταθμών (σε Μενεμένη και Άγιο Νεκτάριο), το σχολικό γυμναστήριο και οι κτιριακές εγκαταστάσεις στο σχολικό συγκρότημα της οδού Κυριακίδη (Μενεμένη), το σχολικό συγκρότημα στον Αγ. Νεκτάριο, τα ΚΑΠΗ σε Μενεμένη και Αγ. Νεκτάριο, το Πνευματικό Κέντρο στον Aγ.Νεκτάριο και το κτίριο του Δήμου στο Βόσπορο.
    Έγιναν παρεμβάσεις στην Πλατεία Τσομπάνογλου Μενεμένης (φυτεύσεις) και τοποθετήθηκε μνημείο της Μικρασιατικής Καταστροφής.
    Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες ανάπλασης της Πλατείας ΚΑΠΗ στον Αγ.Νεκτάριο και τοποθετήθηκε μνημείο.
    Έγινε καθαρισμός τρεις φορές του καναλιού, που έρχεται από την περιοχή του πρώην εργοστασίου των λιπασμάτων, στον Αγ. Νεκτάριο.
    Εκτελέσθηκαν εργασίες στην οροφή και περιμετρικά του Πολιτιστικού Κέντρου Μενεμένης.
    Έγιναν εργασίες στο χώρο  της στέγης των προσκόπων.
    Δημιουργήθηκε και λειτουργεί χώρος αναψυχής – εκτόνωσης στο Βόσπορο, ως παράρτημα του ΚΑΠΗ Μενεμένης.
    Δημιουργήθηκε και λειτουργεί στο εσωτερικό του δήμου συγκοινωνία (Αμπελόκηποι – Μενεμένη – Αγ. Νεκτάριος και αντιστρόφως).
    Ανακαινίσθηκαν συνολικά τα αποδυτήρια κι έγινε η εσωτερική περίφραξη στο Δημοτικό Στάδιο Μενεμένης. Αντικαταστάθηκε δύο φορές ο συνθετικός τάπητας στο προπονητικό γήπεδο (Αγ. Νεκτάριος).
    Παραχωρήθηκε δωρεάν στέγη στο Σύλλογο Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών Μενεμένης.
    Ενισχύθηκαν οικονομικά όλοι οι αθλητικοί, πολιτιστικοί σύλλογοι και φορείς στη Μενεμένη όπως και στους Αμπελόκηπους.
    Κατασκευάσθηκε ειδικό αποχετευτικό έργο (κανάλι) στον οικισμό της Αγίας Βαρβάρας και ασφαλτοστρώθηκε η οδός που οδηγεί στον οικισμό.
    Επεκτάθηκε η ανακύκλωση (χαρτί, γυαλί, πλαστικό, αλουμίνιο) και στη Δημοτική Κοινότητα Μενεμένης. Πλένονται κάδοι, δρόμοι, πλατείες, αυλές σχολείων με δικό μας νερό από γεωτρήσεις του δήμου στο Στρατόπεδο «Μ. Αλέξανδρος». Σε συνεργασία με τον Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Κεντρικής Μακεδονίας, γιατί κανένας δήμος σε όλη την Ελλάδα δεν το κάνει και δεν μπορεί να το κάνει μόνος του, ούτε οι μεγάλοι δήμοι Αθηναίων και Θεσσαλονίκης, σχεδιάζουμε τη διαχείριση της ανακύκλωσης σε όλη την Κεντρική Μακεδονία για περαιτέρω οφέλη των δήμων μας. Ήδη δημοπρατήθηκε (ανοίχθηκαν οι προσφορές των εταιριών που μετέχουν στον διαγωνισμό) η προμήθεια 18 απορριμματοφόρων, φορτηγών, σκαπτικών κλπ νέων οχημάτων του δήμου, νέας αντιρρυπαντικής τεχνολογίας (Euro – 6), μέσω ΕΣΠΑ, προϋπολογισμού 2.120.000 Ευρώ, χωρίς να πληρώσει δεκάρα ο δήμος. Έτσι θα μειώσουμε κι άλλο τα κόστη στην καθαριότητα αλλά και στα δημοτικά τέλη.
    Μειώθηκαν (24% στις κατοικίες, 26% στα καταστήματα) τα δημοτικά τέλη στον πρώην δήμο Μενεμένης. Η μεγαλύτερη μείωση πανελλαδικά. Έτσι εξισώθηκαν τα τέλη της Μενεμένης με αυτά των Αμπελοκήπων, όπου αποφασίσθηκε μηδενική αύξηση. Σήμερα είμαστε ο δήμος με τα πιο φθηνά δημοτικά τέλη.
    Συνεργαζόμαστε με νόμιμη, αδειοδοτημένη, δομή για φιλοξενία και υγειονομικό έλεγχο σε σκυλιά και γάτες (αποπαρασίτωση, στείρωση, εμβολιασμός), που είναι αδέσποτα.
    Εγκαινιάσθηκε και ήδη λειτουργεί νέο, σύγχρονο, το 6ο νηπιαγωγείο, στην περιοχή Καζαντζάκη. Στο ίδιο κτίριο, στο ισόγειο, δημιουργήθηκε και λειτουργεί νέος σύγχρονος βρεφικός σταθμός για φιλοξενία βρεφών και παιδιών ανέργων και εργαζομένων μητέρων.
    Έγιναν εκτεταμένες κατεδαφίσεις επικινδύνων ετοιμόρροπων κτιρίων, απομάκρυνση μπαζών και καθαρισμοί χώρων.
    Δόθηκε για δωρεάν στάθμευση 350 αυτοκινήτων ο χώρος του πρώην Στρατοπέδου «Μ.Αλέξανδρος», με φύλαξη. Μειώθηκε το καταβαλλόμενο μηνιαίο ποσό για τα παρκινγκ Βενιζέλου και Έλλης Αλεξίου από 35 σε 10 ευρώ το μήνα. Εμείς θέλαμε να τα μηδενίσουμε αλλά οι χρήστες, 298 από τους 300, θέλησαν να πληρώνουν έστω αυτό το μικρό ποσό για να έχουν τη θέση τους. 
    Ολοκληρώθηκε η τροποποίηση της μελέτης ανάπλασης της οδού Μοναστηρίου και βρίσκεται στο τελικό στάδιο της ένταξής της στο ΕΣΠΑ (έργο προϋπολογισμού 5.500.000 ευρώ).
    Συντάσσονται οι μελέτες για ανάπλαση της πλατείας στο ΚΑΠΗ Δενδροποτάμου και στο δημοτικό χώρο έναντι διδακτηρίων στην οδό Κωνσταντινουπόλεως στο Δενδροπόταμο.
    Κατασκευάσαμε νέο εορταστικό διάκοσμο στην οδό Αγίας Παρασκευής, Θ.Χατζίκου, Ελ.Βενιζέλου και στην πλατεία Τσομπάνογλου. Τοποθετήθηκε εορταστικός διάκοσμος και στον Άγιο Νεκτάριο.
    Αγοράσθηκε το οικόπεδο του 6ου Δημοτικού Σχολείου στην περιοχή Καζαντζάκη και κατεδαφίσθηκαν όλες οι αποθήκες της πρώην Ομοσπονδίας. Σήμερα το 6ο Δημ. Σχολείο στεγάζεται σε νοικιασμένο κτίριο (Γκροζούδη).
    Πετύχαμε την ένταξη του δήμου στον κατάλογο των δικαιούχων δήμων του τέλους, που προέρχεται από τα διυλιστήρια και τις αποθήκες καυσίμων και εισπράττουμε τα αναλογούντα τέλη, με τα οποία αντικαθιστούμε ξερά δένδρα και φυτεύουμε, τρεις φορές το χρόνο μέχρι σήμερα, νέες ποικιλίες δένδρων.
    Ξεκινήσαμε με την κατασκευή του 3ου και του 5ου δημοτικών Σχολείων στον Αγ. Νεκτάριο. Το 5ο Δημοτικό μάλιστα ήδη λειτουργεί. Το εγκαινίασε στις 21-10-2013 ο Οικουμενικός Πατριάρχης. Το 3ο Δημοτικό Σχολείο βρίσκεται στο στάδιο της αποπεράτωσης.
    Εγκρίθηκε πίστωση μέσω ΕΣΠΑ 3.350.000 ευρώ για το έργο ανάπλασης, αναβάθμισης ζώνης πρασίνου, άθλησης και αναψυχής κατά μήκος της Λεωφόρου Δενδροποτάμου μέχρι τις γραμμές του ΟΣΕ. Τη μελέτη συνέταξε η Τεχνική Υπηρεσία και το έργο ήδη εκτελείται (γήπεδα τένις, μπάσκετ, βόλεϋ, ποδοσφαίρου, χώροι πρασίνου και εκτόνωσης).
    Εντάχθηκε σε πρόγραμμα η κατασκευή της υπόγειας οδού Μοναστηρίου – Έλλης Αλεξίου – Αγ. Παρασκευής και αντιστρόφως καθώς επίσης και η υπόγεια διάβαση κάτω από το πασάζο της Αγ. Παρασκευής. Το τμήμα της οδού Αγ. Παρασκευής, από Έλλης Αλεξίου έως Μοναστηρίου, αναπλάθεται και γίνεται πεζόδρομος. Προϋπολογισμός έργου: 22.120.000 ευρώ. Το έργο δημοπρατήθηκε και η δημοπρασία γίνεται στις 5.6.14.
    Ύστερα από έντονες πιέσεις και διαμαρτυρίες μας ξεκίνησε η κατασκευή του κόμβου Κ-16 στην περιοχή της Λαχαναγοράς και δημοπρατήθηκε επιτέλους η κατασκευή των ανισόπεδων κόμβων στη δυτική περιφερειακή οδό, στήθηκαν τα εργοτάξια και τα έργα εκτελούνται.
    Δημιουργήσαμε και λειτουργούμε γραφείο κτηματικής περιουσίας και ελέγχουμε ηλεκτρονικά την είσπραξη των οφειλομένων, στο δήμο, μισθωμάτων.
    Προωθήσαμε τα απαιτούμενα να εκτελεσθούν έργα για την προστασία και την ανάπλαση του θαλασσίου μετώπου. Αναδείξαμε την απαράδεκτη εικόνα του. Είναι έργα που ξεπερνούν την αρμοδιότητα και την οικονομική δυνατότητα του δήμου.
    Ασφαλτοστρώθηκε το κατεστραμμένο, επικίνδυνο και απαράδεκτο οδικό δίκτυο στην ευρύτερη περιοχή της Λαχαναγοράς, στον Άγιο Νεκτάριο, στη Μενεμένη, στο Βόσπορο. Ασφαλτοστρώσαμε: 24 δρόμους στη Μενεμένη και 17 στους Αμπελόκηπους.
    Συντάχθηκαν μελέτες για την επίλυση του κυκλοφοριακού προβλήματος στην οδό Αγγελάκη και για διανοίξεις οδών όπως π.χ. στην οδό Ομήρου. Ήδη εκτελέσθηκε το έργο και λύθηκε το πρόβλημα στην οδό Αγγελάκη.
    Ξεκινήσαμε αμέσως και συνεχίζουμε με κάθε τρόπο τον αγώνα μας κατά των ναρκωτικών στο Δενδροπόταμο, κατά της εγκληματικότητας (κυρίως κλοπές) και κατά της υπαίθριας πεζοδρομιακού τύπου πορνείας (Μοναστηρίου, Γιαννιτσών). Δεν σκεπάζουμε αλλά αναδεικνύουμε τα προβλήματα, γιατί έτσι μόνο μπορούν να λυθούνε. Ήδη η εικόνα στην περιοχή έχει αισθητά βελτιωθεί.
    Δώσαμε δουλειά σε 600 περίπου συμβασιούχους κάθε μορφής τα τελευταία 3 χρόνια, με διαφανείς μέσω ΑΣΕΠ διαδικασίες.
    Λειτουργήσαμε τα ιατρεία, τα φυσικοθεραπευτήρια και όλες τις κοινωνικές και προνοιακές δομές του δήμου (ΚΗΦΗ, Βοήθεια στο σπίτι, ΚΔΑΠ, ΚΔΑΠ/ΜΕΑ).
    Μεταφέρθηκαν και λειτουργούν στη Μενεμένη οι α΄, β΄ και γ΄ τάξεις Λυκείου του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου – Λυκείου Αμπελοκήπων.
    Εντάχθηκαν στο ΕΠΠΕΡΑ για αναβάθμιση (συντηρήσεις, αντικατάσταση παραθύρων, αντικατάσταση καυστήρων, φωτοβολταϊκά) εννέα σχολεία του δήμου μεταξύ των οποίων: τα 1ο, 2ο και 3ο Γυμνάσια, τα 1ο και 2ο Λύκεια και τα 1ο και 4ο Νηπιαγωγεία Μενεμένης, συνολικού προϋπολογισμού 2.336.000 ευρώ. Τις μελέτες συνέταξε η Τεχνική Υπηρεσία του δήμου. Ήδη τα έργα δημοπρατούνται.
    Ματαιώσαμε το κλείσιμο του καταστήματος των ΕΛΤΑ και πετύχαμε την αναβάθμισης της λειτουργίας του από τη χειρόγραφη στην ηλεκτρονική λειτουργία, για καλύτερη και ασφαλέστερη εξυπηρέτηση των κατοίκων. Στη συνέχεια, μετά τη διακοπή της λειτουργίας τους, πετύχαμε την επαναλειτουργία του. Πετύχαμε, πέρα από αυτό της Εθνικής Τράπεζας την τοποθέτηση και άλλου, δεύτερου, μηχανήματος αυτόματων συναλλαγών της Τράπεζας Πειραιώς στο Δημαρχείο Μενεμένης. Ξεκινήσαμε από το 2011 τις προσπάθειες και ήδη μετά την έγκριση από το Δ.Σ. της Τράπεζας Πειραιώς, αναμένεται η έγκριση από την Τράπεζα της Ελλάδος, η ίδρυση καταστήματος τραπέζης στη Μενεμένη.
    Ξαναλειτούργησε το ιατρείο του π. ΙΚΑ στο ΚΑΠΗ Μενεμένης όπως και στους Αμπελόκηπους.
    Επεκτάθηκε η λειτουργία των τμημάτων μοντέρνου χορού και του Δημοτικού Ωδείου και στη Μενεμένη.
    Αγοράσθηκε (1.700.000 ευρώ) με απαλλοτρίωση το οικόπεδο της οδού Αφροδίτης (Βόσπορος) για την κατασκευή των 4ου και 5ου νηπιαγωγείων Μενεμένης.
    Πιέζουμε συνεχώς και αναμένουμε την ένταξη της περιοχής των Λαχανόκηπων στο σχέδιο πόλης από τον ΟΡΘ.
    Φυσικά δεν αναφερόμαστε σε πάρα πολλές άλλου είδους παρεμβάσεις στους τομείς συντηρήσεων, πολιτισμού, αθλητισμού, παιδείας, υγείας, πρόνοιας.

Είναι λίγα όλα αυτά; Δεν είναι λίγα κάτω από τις παρούσες οικονομικά δύσκολες συνθήκες και με ελάχιστο, μειωμένο προσωπικό. Στο σημείο αυτό θέλω να ευχαριστήσω το προσωπικό όλων των υπηρεσιών του ενιαίου δήμου μας, το οποίο το αντιμετωπίσαμε με αξιοκρατία, χωρίς διακρίσεις, για τη συνεισφορά του στο έργο που συντελέσθηκε. Πιστοί στις προεκλογικές μας δεσμεύσεις συνεχίζουμε στην κατεύθυνση της υλοποίησης του Προγράμματος Δημοτικής μας Δράσης για την περίοδο 2014-2019.
Σε όσους πλησιάζουν τους κατοίκους της Μενεμένης και τους λένε ότι όλα τα έργα γίνονται στους Αμπελόκηπους αλλά την ίδια ώρα πλησιάζουν τους Αμπελοκηπιώτες και τους λένε ότι όλα τα έργα γίνονται στη Μενεμένη, σε όσους προσπαθούν να υποβαθμίσουν το έργο μας ή να το μηδενίσουν, τους απαντάμε με όσα πριν λίγο σας ανέφερα. Μιλάμε με το έργο μας. Δεν απαντάμε στις μικρότητες και στις αθλιότητες. Τους λέμε ότι τους αγαπάμε. Εμπιστευόμαστε τους πολίτες που έχουν μάτια και βλέπουν, μυαλό και κρίνουν. Κανείς δεν μπορεί και δεν πρέπει να υποτιμά την κρίση και την νοημοσύνη τους.
    Στο πρόγραμμα δημοτικής μας δράσης 2014 – 2019, δηλαδή για την επόμενη δημοτική περίοδο, περιλαμβάνονται: Η ολοκλήρωση των έργων που ήδη εκτελούνται.
    Η κατασκευή του 6ου Δημοτικού Σχολείου στην Καζαντζάκη για να τελειώνουμε με τη μεταφορά των μαθητών, του 4ου Νηπιαγωγείου στο Βόσπορο, η υπόγεια οδός Μενεμένης που προαναφέραμε, η ανάπλαση της οδού Μοναστηρίου με έτοιμη μελέτη που ήδη έχουμε, οι παρεμβάσεις για προστασία και ανάπλαση του δυτικού θαλασσίου μετώπου, όχι μόνο στα όριά μας αλλά στα όρια και των τριών δήμων Θεσ/κης – Αμπελοκήπων – Μενεμένης – Δέλτα, παρεμβάσεις στην Χατζίκου για καλύτερη εξυπηρέτηση της αγοράς, νέα διαδημοτική κυκλοφοριακή μελέτη, συντήρηση και αξιοποίηση των κτιρίων του π. Στρατοπέδου Μεγ. Αλέξανδρος για χρήσεις πολιτισμού, επέκταση του Μετρό Δυτικά (Αμπελόκηποι, Μενεμένη, Εύοσμος, Κορδελιό), ανάπλαση της οδού Ελ.Βενιζέλου. Η παραχώρηση του οικοπέδου 10 στρεμμάτων στο σταθμό απέναντι από το Grand Hotel για κατασκευή του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου-Λυκείου, γηπέδου, νέου Ιερού Ναού του Αγίου Πολυκάρπου. Ήδη έχουμε τροποποιήσει το σχέδιο. Έγινε το ΦΕΚ. Έχουμε θετική απόφαση του ΟΣΚ, του Υπουργείου Παιδείας και αναμένεται η έκδοση της απόφασης παραχώρησης από το Υπουργείο Οικονομικών. Η κάλυψη του Καναλιού κατά μήκος του οικισμού του Δενδροποτάμου.
    Σας μίλησα κυρίως μόνο για την περιοχή του πρώην δήμου Μενεμένης. Το έργο μας, το πρόγραμμά μας για όλο το δήμο και οι υποψήφιοί μας περιλαμβάνονται στην εφημερίδα μας. Σας παρακαλώ να την πάρετε και να την μελετήσετε. Ακόμη σας καλούμε να ενημερωθείτε και να πάρετε μέρος στις εκδηλώσεις και τις ομιλίες της παράταξής μας που ακολουθούν.
    Σ’ αυτόν τον αγώνα, σ’ αυτήν την προσπάθεια, αξίζει να συμμετέχετε. Μιλάμε με το έργο μας. Μαζί συνεχίζουμε.

Είμαστε συνολικά 91 άνθρωποι, που ζητάμε τη στήριξή σας. Το μεγαλύτερο ψηφοδέλτιο, που ανακοινώθηκε πρώτο, μαζί με το πρόγραμμα. Παλιοί, νέοι, άνδρες και γυναίκες με όρεξη για δουλειά.Σας ευχαριστούμε.
Καλή δύναμη και καλό αγώνα.