Πραγματοποιήθηκε ο 9ος Διεθνής Μαραθωνίου «Μέγας Αλέξανδρος»

Πραγματοποιήθηκε ο 9ος Διεθνής Μαραθωνίου «Μέγας Αλέξανδρος»:
Το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός της Βορείου Ελλάδος

 Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η αφή της Αλεξανδρείου Φλόγας και διεξήχθη ο 9ος Διεθνής Μαραθώνιος «Μέγας Αλέξανδρος» και οι παράλληλοι Δρόμοι Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος 5.000μ. & 10.000μ.

 


Το Σάββατο 5 Απριλίου υποδεχθήκαμε στο Δήμο μας την Αλεξάνδρειο Φλόγα του Μαραθωνίου, η οποία διέτρεξε τους δρόμους αφετηρίας των δύο εκκινήσεων, το Δημοτικό Στάδιο Αμπελοκήπων «KΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ» (10 χλμ) και την πλατεία Επταλόφου (5 χλμ) και τερμάτισε στο Λευκό Πύργο Θεσσαλονίκης. Λαμπαδηδρόμοι μας ήταν μαθητές των Δημοτικών μας Σχολείων και συνοδοί τους διακεκριμένοι αθλητές του Δήμου μας. Στο τέλος της διαδρομής ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης κ. Λάζαρος Κυρίζογλου, μαζί με τον Ολυμπιονίκη κ.Τσολακίδη Βασίλειο μετέφεραν τη φλόγα και άναψαν το βωμό που είχε στηθεί στην Πλατεία Επταλόφου.

 


Την Κυριακή 6 Απριλίου γιορτάσαμε το μεγάλο αθλητικό γεγονός με τις εκκινήσεις των Αγώνων Δρόμου των 5χλμ. και των 10χλμ. Στη διοργάνωση συμμετείχαν χιλιάδες άνθρωποι όλων των ηλικιών. Η προσέλευση των εθελοντών, θεατών αλλά και των δρομέων ξεπέρασε κάθε προηγούμενο.


    Ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης κ. Λάζαρος Κυρίζογλου ευχαριστεί θερμά όλους και όλες όσοι συμμετείχαν ενεργά στη διοργάνωση αλλά και όλους τους αθλητές και συμμετέχοντες, οι οποίοι ανέδειξαν για ακόμη μια φορά το Διεθνή Μαραθώνιο σε κορυφαίο αθλητικό γεγονός της Βορείου Ελλάδος.


    Ιδιαίτερα ευχαρίστησε την Οργανωτική και Τεχνική Επιτροπή καθώς επίσης και τα τμήματα των υπηρεσιών μας (αθλητικό, καθαριότητας, περιβάλλοντος, κίνησης, πρασίνου) για τη μεγάλη
προσπάθεια που κατέβαλαν στην επιτυχή διεξαγωγή των διοργανώσεων που ήταν στην ευθύνη μας.     


Τα αναλυτικά αποτελέσματα του 9ου Διεθνή Μαραθωνίου «Μέγας Αλέξανδρος» και όλων των Αγώνων Δρόμων υπάρχουν στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης http://atgm.gr.