Η διαδρομή της Αλεξανδρείου φλόγας εντός των ορίων του Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης

 

H διαδρομή της φλόγας εντός των ορίων του Δήμου Αμπελοκήπων – ΜενεμένηςΣας προσκαλούμε το Σάββατο 5 Απριλίου στις 16.45 στη υποδοχή της Αλεξανδρείου Φλόγας του μαραθωνίου, η οποία θα διατρέξει τους δρόμους αφετηρίας των δύο εκκινήσεων, το Δημοτικό Στάδιο Αμπελοκήπων «KΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ» (άγαλμα δρομέα – αφετηρία 10.000μ.) και την πλατεία Επταλόφου (αφετηρία 5.000μ.) και θα καταλήξει στον Λευκό Πύργο Θεσσαλονίκης.Αξίζει να αναφέρουμε ότι Λαμπαδηδρόμοι μας στη μεταφορά της Αλεξανδρείου Φλόγας του Μαραθωνίου θα είναι εκλεγμένοι μαθητές των Δημοτικών Σχολείων μας (Θεοδώρου Δανάη-Κοντέλης Δημήτριος-Νικολαϊδης Βασίλειος-Γεωργιάδου Σοφία-Μπιτζάμωβ Χρήστος-Χουσεΐνογλου Γιώργος-Ευθυμιάδης Διονύσιος-Λίτσας Πέτρος-Γκόγκα Αντριάννα-Αγγελίδης Μιλτιάδης-Γκορτζίλας Ορέστης-Σοκολάκης Ιωάννης-Μίζα Αναστασία-Μαργαρίτης Ορέστης-Κουτσομήτρος Παναγιώτης-Ζαρογιάννη Νάσια) και θα τους συνοδεύουν διακεκριμένοι αθλητές του δήμου μας (Ανδρονικίδου Ζωή-Λιότσος Παύλος-Φλώρου Χριστίνα-Τζίμα Μάγδα-Φλώρου Μαρίνα-Τσολακίδης Βασίλειος).

 


Εκπρόσωπος του γραφείου Αθλητισμού ο κ.Ζαγόρας Γρηγόρης, ο οποίος θα συνοδεύει την τελετή καθόλο το μήκος της διαδρομής της Αλεξανδρείου Φλόγας. O Δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης κ. Λάζαρος Κυρίζογλου μαζί με τον Ολυμπιονίκη κ.Τσολακίδη Βασίλειο θα μεταφέρουν τη φλόγα τα τελευταία μέτρα της διαδρομής και στη συνέχεια θα ανάψουν το βωμό που θα έχει στηθεί στην Πλατεία Επταλόφου.

Αναλυτικά η διαδρομή της φλόγας εντός των ορίων του Δήμου μας.

Έναρξη: συμβολή οδών Αγίας Παρασκευής και Έλλης Αλεξίου, συνεχίζει επί της Αγίας Παρασκευής, στρίβει αριστερά επί της Θωμά Χατζίκου, στρίβει δεξιά επί της λεωφόρου Δενδροποτάμου και διανύει όλη τη λεωφόρο, στρίβει δεξιά 28ης Οκτωβρίου περνά μπροστά από το Δημοτικό Στάδιο Αμπελοκήπων και συνεχίζει επί της Μεγάλου Αλεξάνδρου με προορισμό την πλατεία Επταλόφου. Στην πλατεία Επταλόφου θα έχουμε το τελετουργικό της αφής της Αλεξανδρείου Φλόγας. Βγαίνει από το Δήμο μας επί της Ελευθερίου Βενιζέλου για να συνεχίσει στο Δήμο Θεσσαλονίκης.

Σας  περιμένουμε όλους για να γιορτάσουμε αυτό το μεγάλο αθλητικό γεγονός
της πόλης μας! Να είστε όλοι εκεί!