ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ

Σας καλωσορίζουμε στην ιστοσελίδα

της Αδέσμευτης Δημοτικής Κίνησης Πολιτών «Δημοτική Συνεργασία»

του Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης.


    Μια σύντομη ηλεκτρονική ξενάγηση στο έργο που πραγματοποιήσαμε στο Δήμο μας ως Διοίκηση καθώς και στους νέους στόχους και στις νέες προτάσεις μας για ολόπλευρη ανάπτυξη της περιοχής.


Αξίζει να συμμετέχεις! Μιλάμε με το έργο μας! Μαζί συνεχίζουμε!
   
Ο Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης
Λάζαρος Κυρίζογλου
  Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης

 

Νέα

Είμαστε πλέον στην καρδιά του χειμώνα. Ο Δήμος μας είναι ήδη έτοιμος από το φθινόπωρο (έχει ήδη προμηθευτεί της απαιτούμενες ποσότητες αλατιού) για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών (χιονοπτώσεις, παγετός). Σε περίπτωση εμφάνισης των ανωτέρω φαινομένων, για οποιοδήποτε πρόβλημα επικοινωνείτε με τα τηλέφωνα: 2310724617, 2310729602 & 608, 2313 313640 και στο email του δήμου info@ampelokipi-menemeni.gr

 

Με πάσα τιμή πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 27/10/2018 τα αποκαλυπτήρια του ανδριάντα του τελευταίου Βυζαντινού Αυτοκράτορα, του Κωνσταντίνου ΙΑ’ Παλαιολόγου στην Πλατεία Δημοκρατίας του Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης (στη συμβολή των οδών Ν. Πλαστήρα, Καλλιβούλου, Αλεξ. Σβώλου, Μεγ. Αλεξάνδρου, Αμπελόκηποι Θεσσαλονίκης). Η Επιμνημόσυνη Δέηση τελέσθηκε από το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα παρόντος και εκπροσώπου της Αυτού Θειοτάτης Παναγιότητας του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου. Τον πανηγυρικό εκφώνησε ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης και Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας κ. Λάζαρος Κυρίζογλου, ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας και ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου «Κωνσταντίνος Παλαιολόγος» κ. Βασίλειος Βασιλειάδης. Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Δημήτριος Χατζηβρέττας, οι Δήμαρχοι Παύλου Μελά Δημήτρης Δεμουρτζίδης, Κορδελιού-Ευόσμου Πέτρος Σούλας και Ωραιοκάστρου Αστέριος Γαβότσης, Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας, του προσκοπισμού, συλλόγων και φορέων καθώς και πλήθος κόσμου.

 

Πραγματοποιήθηκαν με πολύ μεγάλη επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή οι διήμερες εκδηλώσεις της επετείου συμπλήρωσης 100 ετών  (1918-2018) από την λήξη του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου (1914-1918) με επίκεντρο τα Συμμαχικά Κοιμητήρια (Ζέϊτενλικ) που βρίσκονται εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης.

Τις εκδηλώσεις συνδιοργάνωσαν η Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔΚΜ) και ο Δήμος Αμπελοκήπων  - Μενεμένης.

Οι διήμερες εκδηλώσεις ξεκίνησαν το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου όπου στο κέντρο πολιτισμού στη Μονή Λαζαριστών πραγματοποιήθηκε έκθεση φωτογραφικών ντοκουμέντων και εφημερίδων του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου με επιμέλεια της έκθεσης του κ. Κωνσταντίνου Νίγδελη, ιστορικού, συγγραφέα, διευθυντή του Μουσείου Προσφυγικού Ελληνισμού της Ι.Μ. Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως.

Στη συνέχεια του προγράμματος και συγκεκριμένα στην αίθουσα «Σωκράτης Καραντινός» ακολούθησαν επίσημοι χαιρετισμοί μεταξύ αυτών ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Κεντρικής Μακεδονίας και Δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης κ. Λάζαρος Κυρίζογλου απεύθυνε σύντομο χαιρετισμό.

Στο τέλος της βραδιάς παρακολουθήσαμε συναυλία με τίτλο: «Βραδιά μνήμης 100 χρόνια από τον Μεγάλο Πόλεμο» με έργα Beethoven, Purcell, Λοίζου, Rosso, Lennon και σε Α΄ Παγκόσμια εκτέλεση το κονσέρτο του Γ.Ε. Λαζαρίδη «εκ Νεκρών».

Την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε πατριαρχικό συλλείτουργο του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου και του Πατριάρχη Σερβίας κ.κ. Ειρηναίου καθώς και επιμνημόσυνη δέηση στον Ι.Ν. του Αγίου Παντελεήμονα στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης.

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στα μνημεία των πεσόντων στους τομείς της Σερβίας, Ρωσίας, Γαλλίας, Βρετανίας, Ιταλίας και Ελλάδας στα συμμαχικά στρατιωτικά κοιμητήρια «Ζέιτενλικ».

Στον Ελληνικό τομέα ο Οικουμενικός  Σεβασμιότατος  Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Ειρηναίος, ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα, ο Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας και ο Πρόεδρος της ΠΚΔΜ Λάζαρος Κυρίζογλου φύτεψαν μια ελιά ως σύμβολο ειρήνης.

Την ανησυχία του για τη μεταβίβαση ακινήτων που βρίσκονται στα διοικητικά όρια του Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης στη Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤ.Α.Δ. Α.Ε.) εξέφρασε με επιστολή του προς τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης κ. Λάζαρος Κυρίζογλου. Στην επιστολή, η οποία εκτός από τον Πρωθυπουργό αποστέλλεται και στον Υπουργό Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο, την Υφυπουργό Μακεδονίας-Θράκης κ. Κατερίνα Νοτοπούλου καθώς και στην Διευθύνοντα Σύμβουλο της Ε.Ε.ΣΥ.Π. Α.Ε. και την ΕΤ.Α.Δ. Α.Ε., ο κ. Κυρίζογλου αναφέρεται σε 29 ακίνητα ευρισκόμενα εντός των διοικητικών ορίων του δήμου και τα οποία βρίσκονται μεταξύ των 10.119 υπό μεταβίβαση στην ΕΤ.Α.Δ. Α.Ε. ακινήτων. Μεταξύ των 29 αυτών ακινήτων περιλαμβάνονται και τα Συμμαχικά Νεκροταφεία (Ζέιτενλικ) με ΚΑΕΚ 190111708031, το Ινδικό Νεκροταφείο με ΚΑΕΚ 190693105027, το πρώην Στρατόπεδο «Μέγας Αλέξανδρος» με ΚΑΕΚ 190110101114, το οικόπεδο στο οποίο πρόκειται να ανεγερθεί το διδακτήριο του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου-Λυκείου Αμπελοκήπων-Μενεμένης και ο Ιερός Ναός του Αγίου Πολυκάρπου με ΚΑΕΚ 190691107001 κλπ. Συγκεκριμένα για το πρώην στρατόπεδο «Μέγας Αλέξανδρος» ζητείται η τήρηση της από την Κτηματική Εταιρεία Δημοσίου (Κ.Ε.Δ.) γενομένης παραχώρησης στο Δήμο μας με δεδομένο  ότι επίκειται στο άμεσο μέλλον η οριστική θεσμική έγκριση από το ΥΠΕΝ του ήδη κατατεθέντος Ειδικού Χωρικού Σχεδίου από το ΥΠΕΝ και η εν συνεχεία ολοκλήρωση της αξιοποίηση της συγκεκριμένης έκτασης σύμφωνα με τους όρους του παραχωρητηρίου ενώ για το σύνολο των υπό μεταβίβαση ακινήτων αιτείται την αποφυγή κάθε ενέργειας και πράξης που θα εμποδίσει ή θα αποτρέψει την ολοκλήρωση των ανωτέρω διαδικασιών και την υλοποίηση των αντίστοιχων έργων.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο Δήμος Αμπελοκήπων – Μενεμένης σας καλεί, σε μία έμπρακτη εκδήλωση αλληλεγγύης προς τους κατοίκους της Αττικής που έχουν πληγεί από τις πυρκαγιές. Συγκεντρώνουμε τρόφιμα μακράς διάρκειας και υγειονομικό υλικό.
Σημεία συγκέντρωσης:
1. Δημαρχείο Αμπελοκήπων
2. Κοινωνικό παντοπωλείο -φαρμακείο (εντός του Στρατοπέδου Μέγας Αλέξανδρος)
3. Δημαρχείο Μενεμένης
κάθε εργάσιμη μέρα από τις 9:00 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι.
Πληροφορίες στο τηλέφωνο: 2310725326.

ΕΙΔΗ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ – ΤΡΟΦΙΜΑ – ΦΑΡΜΑΚΑ
Α) Ξηρά τροφή για άμεση κατανάλωση
Κονσέρβες, Φρυγανιές, Μπισκότα, Κρακεράκια, Ξηροί Καρποί κλπ
Β) Είδη ατομικής Υγιεινής : Μωρομάντηλα, Πάνες
Γ) Είδη περιποίησης πληγών και Εγκαυμάτων:
- Βαζελινούχες γάζες fucidin
- Αποστειρωμένες γάζες μεσαίο μέγεθος
- Αποστειρωμένες γάζες μεγάλο μέγεθος
- Φιάλες ορού ringers
- Φιάλες ορού dextrose
- Παλμικά οξύμετρα
- Ηλεκτρονικά πιεσόμετρα
- Τζελ εγκάυματος τύπου flagyl/ flogocalm
- Pulvo spray
- Γάντια νιτριλίου (μιας χρήσεως)
- Αλουμινοκουβέρτες
- Μάσκες μιας χρήσης v2
- Αυτοκόλλητα ράμματα
- Ήπιο αντισηπτικό τύπου hibitane
- Μπαταρίες ΑΑ και ΑΑΑ
- Παυσίπονα
- Λαβίδες
- Ποδιές μίας χρήσεως

Ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης
Λάζαρος Κυρίζογλου

ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΟΥ ΔΟΚΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

Ο πρόεδρος κ. Λάζαρος Κυρίζογλου εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στους συγγενείς των θυμάτων κα τη συμπαράσταση του στους ανθρώπους που δίνουν μάχη για να κρατηθούν τη ζωή

Τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους στους Δήμους Ραφήνας – Πικερμίου, Μαραθώνα και Μεγαρέων αλλά και στους πολίτες των τοπικών τους κοινωνιών εκφράζουν ο πρόεδρος, κ. Λάζαρος Κυρίζογλου και τα μέλη του Δ.Σ της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔ-ΚΜ).
Σε επιστολή του προς του προς τους πληγέντες Δήμους της Αττικής, ο πρόεδρος της ΠΕΔ-ΚΜ εκφράζει τη βαθιά του θλίψη και λύπη για την ανείπωτη τραγωδία που προκάλεσαν οι πυρκαγιές, καθώς και τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στους συγγενείς των θυμάτων.
«Εκφράζω τα συλλυπητήρια μου στις οικογένειες των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους, και τη συμπαράστασή μου στους τραυματίες και τους πυροπαθείς που αυτή τη στιγμή δίνουν τη μάχη τους στα νοσοκομεία για να κρατηθούν στη ζωή.
»Νιώθω βαθιά θλίψη για τις ανθρώπινες ζωές που χάθηκαν αλλά και για όλους τους πολίτες που είδαν τους κόπους μιας ζωής να γίνονται στάχτη μέσα σε λίγες ώρες. Η σκέψη μας είναι κοντά τους» τονίζει ο κ. Κυρίζογλου.

Με απόφαση του Δημάρχου Αμπελοκήπων – Μενεμένης κ. Λάζαρου Κυρίζογλου ορίσθηκαν οι Αντιδήμαρχοι και οι εντεταλμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι για το από 11.7.2018 έως 31.8.2019 χρονικό διάστημα

 

Η διενέργεια Δημοψηφίσματος για τη συμφωνία των Πρεσπών, ώστε να δοθεί στους πολίτες της χώρας το νόμιμο δικαίωμά τους να επικυρώσουν ή να την απορρίψουν, αποτελεί το βασικό αίτημα του Ψηφίσματος που ανέγνωσε ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, Λάζαρος Κυρίζογλου κατά τη σημερινή κοινή συνεδρίαση των Αυτοδιοικητικών φορέων (δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια) της Κεντρικής, Ανατολικής και Δυτικής Μακεδονίας.

Σύμφωνα με το ψήφισμα, καλούνται, εκτός από την κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση, όλα τα πολιτικά κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης να μην αποχωρήσουν, αλλά να συμμετέχουν και να ψηφίσουν ενάντια στη «συμφωνία των Πρεσπών» όταν εισαχθεί προς κύρωση στην ελληνική Βουλή.

Πραγματοποιείται από το πρωί της Πέμπτης 21/06 η 12η Πανελλήνια Σύνοδος Φορέων Διαχείρισης Στέρεων Λυμάτων της Επικράτειας η οποία πραγματοποιείται κάθε χρόνο σε συνεργασία με τους κατά τόπους Φο.Δ.Σ.Α και συμμετέχουν εισηγητές & επιστήμονες με γνώση και εμπειρία στα θέματα διαχείρισης στερεών αποβλήτων, την εναλλακτική διαχείριση, τη νομοθεσία που διέπει τους Φο.Δ.Σ.Α καθώς και εκπρόσωποι των συναρμόδιων Υπουργείων, της Κ.Ε.Δ.Ε και των εταιριών που δραστηριοποιούνται στον τομέα της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων. Στις εργασίες συμμετείχε και χαιρέτισε ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας και Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης κ. Λάζαρος Κυρίζογλου. Ακολουθεί το κείμενο του χαιρετισμού του Δημάρχου.

 

 

Μέσα στο πλήθος των απαράδεκτων διατάξεων του υπό ψήφιση Σχεδίου Νόμου «Διατάξεις για την ολοκλήρωση της Συμφωνίας Δημοσιονομικών Στόχων και Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων – Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2019-2022», καταχωρίζεται (στο άρθρο 80) η κατάλυση της διοικητικής και οικονομικής αυτοτέλειας της Αυτοδιοίκησης...