ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ

Σας καλωσορίζουμε στην ιστοσελίδα

της Αδέσμευτης Δημοτικής Κίνησης Πολιτών «Δημοτική Συνεργασία»

του Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης.


    Μια σύντομη ηλεκτρονική ξενάγηση στο έργο που πραγματοποιήσαμε στο Δήμο μας ως Διοίκηση καθώς και στους νέους στόχους και στις νέες προτάσεις μας για ολόπλευρη ανάπτυξη της περιοχής.


Αξίζει να συμμετέχεις! Μιλάμε με το έργο μας! Μαζί συνεχίζουμε!
   
Ο Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης
Λάζαρος Κυρίζογλου
  Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης

 

Νέα

"Λ. Κυρίζογλου: Με τρέφει η πρόκληση κάθε προβλήματος"

Έργα ζωτικής σημασίας, παρεμβάσεις, προτεραιότητα στην εκπαίδευση και ένα νοικοκυρεμένο ταμείο, είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά του δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης. Ο Λάζαρος Κυρίζογλου, ο οποίος μετρά  ήδη 17 χρόνια στο δημαρχιακό θώκο, αναλύει στην Karfitsa τους άξονες που θα κινηθεί στην επόμενη θητεία του αν αναλάβει ξανά τα ηνία του δήμου.

 

Σε κλίμα ενθουσιασμού και αποφασιστικότητας πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής 10 Μαρτίου η παρουσίαση της ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΑΡΧΩΝ, του ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΕΡΓΟΥ και του προγράμματος Δημοτικής Δράσης για τη δημοτική περίοδο 2019-2023 της Αδέσμευτης Δημοτικής Κίνησης Πολιτών «Δημοτική Συνεργασία» του Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης καθώς και των υποψήφιων Δημοτικών και Κοινοτικών Συμβούλων με επικεφαλής της παράταξης τον νυν Δήμαρχο Αμπελοκήπων – Μενεμένης κ. Λάζαρο Κυρίζογλου Πρόεδρο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας.

 

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 1η Μαρτίου 2019 στο Αμφιθέατρο Μουσείου Μπενάκη, η Τελετή Απονομής Βραβείων «ΔΟΜΕΣ 2019» στην οποία ήταν υποψήφιο για την κατηγορία «Καλύτερο πραγματοποιημένο έργο» και το «Καραπάντσειο Πολιτιστικό Κέντρο» το οποίο επιλέχθηκε μαζί με άλλα 9 κτήρια ανάμεσα σε εκατοντάδες άλλα έργα και στο οποίο αποδόθηκε σχετικός έπαινος. Τα στοιχεία της υποψηφιότητας του Καραπάντσειου Πολιτιστικού Κέντρου, δημοσιεύθηκαν στην ειδική έκδοση του περιοδικού «Δομές». Η παρουσίαση του έργου επαινέθηκε ιδιαίτερα από τον Ιάπωνα, κάτοχο του Βραβείου Pritzker διεθνούς φήμης αρχιτέκτονα κ. Toyo Ito ο οποίος ως μέλος της κριτικής επιτροπής, το κατέταξε στην πρώτη θέση για την κατηγορία του.

Ο πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ Μ. Γεράνης και ο πρόεδρος της ΠΕΔ-ΚΜ, δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Λ. Κυρίζογλου μιλώντας σε εκδήλωση για την κοπή βασιλόπιτας των εργαζομένων του ΣΜΑ Ευκαρπίας ανέφεραν ότι δυο χρόνια μετά τη λειτουργία του ΣΜΑ, προέκυψαν σημαντικά οικονομικά και περιβαλλοντικά οφέλη

 

Στο διήμερο Συνέδριο της ΚΕΔΕ με θέμα: "Πολιτισμός-Αθλητισμός: Αναπτυξιακά πρότυπα Πόλεων και Ποιότητα Ζωής" που πραγματοποιήθηκε στην Αριδάια στις 15 και 16 Φεβρουαρίου 2019 παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης κ. Λάζαρος Κυρίζογλου. Ακολουθεί το κείμενο του χαιρετισμού του.

Με ένα πάρτυ έκπληξη εορτάστηκαν τα γεννέθλια του Δημάρχου Αμπελοκήπων-Μενεμένης και επικεφαλής της Δημοτιλής Συνεργασίας κ. Λάζαρου Κυρίζογλου  το μεσημέρι της Πέμπτης 14/02. Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, Φίλοι και υπάλληλοι του Δήμου ευχήθηκαν χρόνια πολλά στο Δήμαρχο ο οποίος συγκινημένος τους ευχαρίστησε για την έκπληξη αυτή.

 

Τον Δείκτη Αποτελεσματικότητας των Δήμων συνέταξε πιλοτικά και παρουσίασε για πρώτη φορά φέτος το ΚΕΦίΜ «Μάρκος Δραγούμης» αξιολογώντας τις δημοτικές αρχές της χώρας βάσει των επιδόσεών τους σε τρία βασικά πεδία: την Οικονομική Διαχείριση, τη Διαφάνεια και Λογοδοσία, και τις Υπηρεσίες προς τους Δημότες.

 

 

Την άποψη ότι η πρωτοβάθμια αυτοδιοίκηση επιθυμεί περισσότερη αποκέντρωση με περισσότερη αυτοδιοίκηση εξέφρασε ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, (ΠΕΔ-ΚΜ) Δήμαρχος Αμπελοκήπων –Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου, μιλώντας σήμερα στις εργασίες του ειδικού θεματικού συνεδρίου που διοργάνωσαν η ΚΕΔΕ με την ΠΕΔ-ΚΜ για τη Συνταγματική Αναθεώρηση. Υποστήριξε ότι αυτή είναι μια από τι κόκκινες γραμμές που τραβά η αυτοδιοίκηση, ενώ είπε, πως η Τ.Α θεωρεί δεδομένες τις ισχύουσες διατάξεις του συντάγματος που καθιερώνουν τη διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια των δήμων.