ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ

Σας καλωσορίζουμε στην ιστοσελίδα

της Αδέσμευτης Δημοτικής Κίνησης Πολιτών «Δημοτική Συνεργασία»

του Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης.


    Μια σύντομη ηλεκτρονική ξενάγηση στο έργο που πραγματοποιήσαμε στο Δήμο μας ως Διοίκηση καθώς και στους νέους στόχους και στις νέες προτάσεις μας για ολόπλευρη ανάπτυξη της περιοχής.


Αξίζει να συμμετέχεις! Μιλάμε με το έργο μας! Μαζί συνεχίζουμε!
   
Ο Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης
Λάζαρος Κυρίζογλου
  Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης

 

Νέα

Λόγω της βελτίωσης των καιρικών συνθηκών είναι πλέον δυνατή η εκτέλεση εργασιών και σε εξωτερικούς χώρους.

Σε απάντηση του υπ΄ αριθμ. ΔΥΔ/698/2018/07.02.2018 εγγράφου της Δ/νσης Πολεοδομίας - Υπηρεσιών Δόμησης του Δήμου Κορδελιού – Ευόσμου, με το οποίο μας κοινοποιήθηκε η υπ΄ αριθμ. 3/18 έκθεση που αφορά το 1ο Δημοτικό Σχολείο, παραθέτουμε τα κάτωθι:

Στην κατάμεστη Θεατρική Σκηνή «Σοφία Βέμπο στο Καραπάντσειο Πολιτιστικό Κέντρο πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής 28/01 η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας της "Δημοτικής Συνεργασίας Αμπελοκήπων-Μενεμένης". Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κκ Βαρνάβας ο οποίος και ευλόγησε τη Βασιλόπιτα, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Δημήτρης Χατζηβρέττας, ο πρώην υπουργός Μακεδονίας-Θράκης κ. Γιώργος Ορφανός, ο πρώην Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Έργων κ. Στράτος Σιμόπουλος, οι πολιτευτές κκ Σύνθια Σάπικα και Άννα Ευθυμίου, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και των Δημοτικών Κοινοτήτων του Δήμου, εκπρόσωποι πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων του Δήμου, μέλη και φίλοι της δημοτικής παράταξης.

Η Δημοτική Παράταξη Αμπελοκήπων-Μενεμένης

«Δημοτική Συνεργασία»

πραγματοποιεί την κοπή της ετήσιας βασιλόπιτας την Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2018 και ώρα 11.00΄ στο Καραπάντσειο Πολιτιστικό Κέντρο - Θεατρική Σκηνή

«Σοφία Βέμπο» (Μεγ. Αλεξάνδρου 22, Αμπελόκηποι).

Θα χαρούμε πολύ να μας τιμήσετε με την παρουσία σας.

Σε μίνι απολογισμό του μέχρι τώρα έργου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔ-ΚΜ), προχώρησε ο πρόεδρος και δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου, στη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ του οργάνου, την πρώτη του νέου έτους. 

Σαφές μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν πρόκειται να δεχθούν να χρησιμοποιεί το κράτος των Σκοπίων, το ιστορικό όνομα της Μακεδονίας, έστειλαν τα μέλη του Διοικητικό Συμβούλιο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔ-ΚΜ), στη διάρκεια της σημερινής τακτικής συνεδρίασης, της πρώτης του 2018.  Λαμβάνοντας υπόψη την αυξημένη κινητικότητα, που παρατηρείται στο θέμα της ονομασίας του κράτους της FYROM, κάλεσαν πρωτίστως την Ελληνική Κυβέρνηση, αλλά και όλα τα Ελληνικά Πολιτικά Κόμματα να πράξουν το καθήκον, που τους επιβάλλει η θέση τους.

 

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης λαμβάνοντας υπόψη την αυξημένη κινητικότητα, που παρατηρείται τελευταία στο θέμα της ονομασίας του κράτους της FYROM, κατά την τακτική συνεδρίαση της 8.1.2018, ύστερα από εισήγηση του Δημάρχου Αμπελοκήπων-Μενεμένης κ. Λάζαρου Κυρίζογλου, Προέδρου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής  Μακεδονίας αποφάσισε τα εξής

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου, τελέστηκαν οι ετήσιες εκδηλώσεις μνήμης για τα 196 χρόνια από το θάνατο του Μακεδόνα οπλαρχηγού και αρχιστρατήγου της Επανάστασης του 1821 στη Μακεδονία, Εμμανουήλ Παπά στον ομώνυμο Δήμο της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών. Τις εκδηλώσεις μνήμης, εκτός από τον κ. Παυλόπουλο, τίμησαν με την παρουσία τους, η υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) Μαρία Κόλλια Τσαρουχά, ο υφυπουργός Παιδείας Κώστας Ζουράρις, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης και Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Μακεδονίας κ. Λάζαρος Κυρίζογλου, ο Δήμαρχος του Δήμου Εμμανουήλ Παπά, κ. Δημήτριος Νότας και εκπρόσωποι τοπικών αρχών και φορέων.

 

 

 

 

Την ευκαιρία να παρουσιάσει σε καταξιωμένους ιστορικούς και αρχαιολόγους το ανασκαφικό έργο στην Αμφίπολη, είχε η αρχαιολόγος κ. Κατερίνα Περιστέρη το πρωί της Παρασκευής 24/11 στο πλαίσιο του 8ου Διεθνούς Συμποσίου για την Αρχαία Μακεδονία που διοργανώνεται από το Ίδρυμα Μελετών Χερσονήσου Αίμου στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Στην εκδήλωση παρέστη και ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Μακεδονίας και Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης κ. Λάζαρος Κυρίζογλου.