ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ

Σας καλωσορίζουμε στην ιστοσελίδα

της Αδέσμευτης Δημοτικής Κίνησης Πολιτών «Δημοτική Συνεργασία»

του Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης.


    Μια σύντομη ηλεκτρονική ξενάγηση στο έργο που πραγματοποιήσαμε στο Δήμο μας ως Διοίκηση καθώς και στους νέους στόχους και στις νέες προτάσεις μας για ολόπλευρη ανάπτυξη της περιοχής.


Αξίζει να συμμετέχεις! Μιλάμε με το έργο μας! Μαζί συνεχίζουμε!
   
Ο Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης
Λάζαρος Κυρίζογλου
  Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης

 

Νέα

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου, τελέστηκαν οι ετήσιες εκδηλώσεις μνήμης για τα 196 χρόνια από το θάνατο του Μακεδόνα οπλαρχηγού και αρχιστρατήγου της Επανάστασης του 1821 στη Μακεδονία, Εμμανουήλ Παπά στον ομώνυμο Δήμο της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών. Τις εκδηλώσεις μνήμης, εκτός από τον κ. Παυλόπουλο, τίμησαν με την παρουσία τους, η υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) Μαρία Κόλλια Τσαρουχά, ο υφυπουργός Παιδείας Κώστας Ζουράρις, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης και Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Μακεδονίας κ. Λάζαρος Κυρίζογλου, ο Δήμαρχος του Δήμου Εμμανουήλ Παπά, κ. Δημήτριος Νότας και εκπρόσωποι τοπικών αρχών και φορέων.

 

 

 

 

Την ευκαιρία να παρουσιάσει σε καταξιωμένους ιστορικούς και αρχαιολόγους το ανασκαφικό έργο στην Αμφίπολη, είχε η αρχαιολόγος κ. Κατερίνα Περιστέρη το πρωί της Παρασκευής 24/11 στο πλαίσιο του 8ου Διεθνούς Συμποσίου για την Αρχαία Μακεδονία που διοργανώνεται από το Ίδρυμα Μελετών Χερσονήσου Αίμου στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Στην εκδήλωση παρέστη και ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Μακεδονίας και Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης κ. Λάζαρος Κυρίζογλου.

Στις 25 και 26 Σεπτεμβρίου 2017 πρόκειται να διεξαχθεί, στην Θεσσαλονίκη, Διημερίδα του Ελεγκτικού Συνεδρίου, αφιερωμένη στην παρουσίαση, ανάλυση και συζήτηση θεμάτων δημοσιονομικής διαχείρισης των ΟΤΑ, όπως αυτά αναδεικνύονται μέσα από την ζώσα δημοτική καθημερινότητα και από την συνεργασία των Δήμων μας με τις κατά τόπους αρμόδιες Υπηρεσίες των Επιτρόπων του Ελεγκτικού Συνεδρίου.
Η Διημερίδα θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα «Βούλα Πατουλίδου» του ξενοδοχείου «Grand Hotel Palace», οδός Μοναστηρίου, αρ. 305, και οι εργασίες της θα αρχίσουν την Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2017, ώρα 09:30, ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΔΗΙΜΕΡΙΔΑΣ : https://drive.google.com/file/d/0B59BdCDWVgFdR0xwcG9DeHI2NEk/view

Ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης κ. Λάζαρος Κυρίζογλου, με την ιδιότητά του ως Πρόεδρος της ΠΕΔ/ΚΜ απέστειλε επιστολή προς τον ΥΠΕΣ κ. Παναγιώτη Σκουρλέτη στην οποία αναφέρεται στο θέμα που προέκυψε με την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τους συμβασιούχους στους Δήμους.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας συνεδρίασε, με την συμμετοχή του Προέδρου της ΠΕΔ Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης κ. Ε. Λαμπάκη, Δημάρχου Αλεξανδρούπολης, του Προέδρου της ΠΕΔ Ηπείρου κ. Ι. Λώλου, Δημάρχου Ηγουμενίτσας, και της Δημάρχου Καβάλας κ. Δ. Τσανάκα, και συζήτησε (απόφ. 99/15-06-2017) το θέμα της «χωροθέτησης σταθμών διοδίων» επί της Εγνατίας Οδού, όπως αυτό διαμορφώνεται μετά την ΔΝΣγ/οικ.35897/ΦΝ393/18-05-2017 ΚΥΑ (Β΄ 1867/29-05-2017).