20 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΡΕΙΑΣ - ΤΟ ΕΡΓΟ ΜΑΣ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΣ

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Αγαπητοί μου Συνδημότισσες – Συνδημότες

Συμπληρώθηκαν είκοσι (20) χρόνια από τότε που οι πολίτες των Αμπελοκήπων και δώδεκα (12) χρόνια από τότε που και οι πολίτες της Μενεμένης στον ενιαίο πλέον Δήμο μας Αμπελοκήπων – Μενεμένης, μας τίμησαν για πρώτη φορά και συνεχίζουν να μας τιμούν και να μας αναθέτουν επανειλημμένα την εντολή ευθύνης και καθήκοντος για τον τόπο μας, το Δήμο μας που τιμάμε και αγαπάμε. Απευθύνω ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στους πολίτες του Δήμου μας για την στήριξή τους τόσα χρόνια σ’ εμένα και τη Δημοτική Συνεργασία.

Πoρευθήκαμε με σταθερό αυτοδιοικητικό βηματισμό πετυχαίνοντας τους στόχους μας σε όλους τους τομείς της δημοτικής μας δράσης, με έργα ουσίας: στην παιδεία και την εκπαίδευση, στον αθλητισμό, στον πολιτισμό, στην καθαριότητα, στο περιβάλλον, στα κοινωνικοπρονοιακά και στην εξυπηρέτηση των πολιτών.

Στα οικονομικά του Δήμου μας καταφέραμε και την εξυγίανση και τη δημιουργία ενός ισχυρού οικονομικά Δήμου με το ταμειακό υπόλοιπο δηλαδή πλεόνασμα 4.791.292,94 ευρώ. (30.6.23). Ξεχρεώσαμε τους πρώην Δήμους Αμπελοκήπων και Μενεμένης, με χρηστή οικονομική διαχείριση και μάλιστα χωρίς δανεισμό, χωρίς κρατική αύξηση των πόρων της αυτοδιοίκησης και εν μέσω μνημονιακών περιοριστικών πολιτικών από το 2010 μέχρι σήμερα. Μηδενικές αυξήσεις των δημοτικών τελών. Αντίθετα μειώσαμε συνολικά (από το 2011 έως το 2019) τα δημοτικά τέλη σε 37,66% για τις κατοικίες και σε 39,66% για τα καταστήματα στη Μενεμένη και σε 19,66% στους Αμπελόκηπους. Καμία αύξηση δεν έγινε στα δημοτικά τέλη από το 2003 μέχρι σήμερα. Δεν πρέπει να αγνοήσουμε τις τεράστιες οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε και εξακολουθούμε να αντιμετωπίζουμε λόγω κορονοϊού τα έτη 2020, 2021, 2022 αλλά και την αύξηση του ενεργειακού κόστους (φυσικό αέριο, ΔΕΗ, υγρά καύσιμα, λιπαντικά) και τις εξαιτίας αυτού προκύψασες αυξήσεις σε όλα τα αγαθά.

Έχουμε διασφαλισμένες όλες τις πιστώσεις για την ομαλή και απρόσκοπτη λειτουργία των κοινωνικοπρονοιακών δομών του Δήμου (ιατρεία, πολυϊατρείο, φυσικοθεραπευτήρια, Βοήθεια στο σπίτι, ΚΗΦΗ, ΚΔΑΠ, ΚΔΑΠ/ΜΕΑ, παιδικοί σταθμοί, βρεφονηπιακοί σταθμοί), για τις σχολικές καθαρίστριες, για τις λειτουργικές δαπάνες των σχολείων.

Είμαστε η διοίκηση που επί θητείας μας κατασκευάσαμε 18 διδακτήρια (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια). Ενισχύσαμε τα σχολεία τεχνολογικά για την υλοποίηση της τηλεκπαίδευσης αλλά και με αντισηπτικά, απολυμάνσεις και μάσκες.

Στον αθλητισμό κατασκευάσαμε δύο (2) νέα κλειστά σχολικά γυμναστήρια, το Κλειστό Γυμναστήριο Στίβου «Αναστασία Κελεσίδου», το Δημοτικό Στάδιο «Κωνσταντίνος Καραμανλής», τα γήπεδα ποδοσφαίρου «Κωνσταντίνος Μιγκοτζίδης», «Απόστολος Αστρεινίδης», γήπεδα 5Χ5 «Βασιλική Μαυρουδάκη», πάρκα για πατίνια, γήπεδα τένις, μπάσκετ και πέντε (5) σημεία με όργανα για ελεύθερα αθλουμένους.

Είμαστε ο Δήμος που πραγματοποίησε τις περισσότερες και καλύτερες πολιτιστικές εκδηλώσεις. Κατασκευάσαμε το «ΚΑΡΑΠΑΝΤΣΕΙΟ» Πολιτιστικό Κέντρο, ανακαινίσαμε και ονοματοδοτήσαμε σε «ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ» το Δημοτικό Ωδείο Αμπελοκήπων και την «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ» Δημοτική Βιβλιοθήκη.

Στο πολυϊατρείο, τα ιατρεία και το φυσικοθεραπευτήριο εξυπηρετούν ετησίως 20.000 περίπου περιστατικά δωρεάν (γενική ιατρική, παθολογικά, γυναικολογικά, καρδιολογικά, ορθοπεδικά, ουρολογικά, παιδιατρικά, πνευμονολογικά, νευρολογικά, ψυχιατρικά, δερματολογικά, μικροβιολογικά, ωτορινολαρυγγικά, καρδιογραφήματα, υπέρηχοι καρδιάς, φυσικοθεραπείες).

Στο κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου εξυπηρετούνται 387 άτομα, πρόκειται για 160 νοικοκυριά στα οποία χορηγούνται τρόφιμα, φάρμακα, ρούχα, παιδικά παιχνίδια, κλπ. και ο αριθμός αυτός αυξάνεται. Από το πρόγραμμα ΤΕΒΑ οι ωφελούμενοι ανέρχονται σε 5.200 άτομα, ενώ ταυτόχρονα κάναμε και έκτακτες διανομές λόγω covid.

Τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών του Δήμου μας εξυπηρετούν 38.000 περίπου πολίτες ετησίως. Είναι ένα πολύ μεγάλο νούμερο, που τηρουμένων των πληθυσμιακών αναλογιών μας κατατάσσει στην πεντάδα των καλύτερων πανελλαδικά Κ.Ε.Π.

Στον τομέα της καθαριότητας, πραγματοποιήσαμε καθαρισμούς και απορρυπάνσεις παντού και ιδιαίτερα στην ευρύτερη περιοχή του Αγίου Νεκταρίου (Δενδροποτάμου) και στο παράκτιο μέτωπο. Εξοπλίσαμε το Δήμο, μέσω χρηματοδοτήσεων από προγράμματα και όχι με δάνεια και ίδιους πόρους, με νέα οχήματα: απορριμματοφόρα, φορτηγά, επιβατικά, μηχανήματα έργου και με ηλεκτροκίνητα οχήματα. Προβήκαμε σε έργα πρασίνου με δενδροφυτεύσεις, κλαδεύσεις, συντηρήσεις.

Στις δύσκολες στιγμές της πανδημίας σταθήκαμε όρθιοι, στο καθήκον μας και στο ύψος των περιστάσεων, με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου μας να βρίσκονται επί ποδός. Λάβαμε και εκτελέσαμε άμεσα αποφάσεις, όπως απαιτείται στη διαχείριση κρίσεων. Είμαστε κάθε μέρα παρόντες στις θέσεις μας. Η προσπάθειά μας όμως δεν σταματάει εδώ. Θα συνεχίσουμε με όλες τις δυνάμεις μας να εξυπηρετούμε, να ενισχύουμε και να προσφέρουμε στους συμπολίτες μας.

Στις 8.10.2023 είναι οι δημοτικές εκλογές για την νέα δημοτική περίοδο 2024-2028. Το ψηφοδέλτιο της παράταξής μας «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ - ΛΑΖΑΡΟΣ ΚΥΡΙΖΟΓΛΟΥ», όπως και στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές, είναι έξω από κομματικές περιχαρακώσεις. Πάντοτε, από την ίδρυση της παράταξής μας, αυτό πιστεύουμε, αυτό διακηρύσσουμε και αυτό κάνουμε πράξη. Ανήκουμε στο «κόμμα» του λαού του Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης, διασφαλίζοντας σχέσεις ειλικρίνειας και εμπιστοσύνης με τους πολίτες.

Στο νέο μας πρόγραμμα δεσμευόμαστε ότι μπορούμε να κάνουμε ακόμη περισσότερα γιατί ξέρουμε να διεκδικούμε και να μη συμβιβαζόμαστε. Αφοσιωμένοι στην αποστολή μας προχωράμε μπροστά υπεύθυνα και σταθερά, εφαρμόζοντας μια πολιτική ανεξάρτητη, αγωνιστική, αποφασιστική και αποτελεσματική, γιατί ο τόπος και οι πολίτες του την αξίζουν.

Σας καλούμε σε μια κοινή προσπάθεια και συμπόρευση μαζί μας, όλες και όλους, για να αξιοποιήσουμε το σύνολο των δυνάμεων και δυνατοτήτων μας, για ένα Δήμο δυναμικό, για ένα Δήμο αλληλεγγύης, ανθρωπιάς και προόδου.

Πάμε λοιπόν πιο γρήγορα, πιο δυνατά, πιο ψηλά. Αξίζει να συμμετέχετε!

Με εκτίμηση o επικεφαλής της
ΑΔΕΣΜΕΥΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ
ΔΗΜΟΥ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ – ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ
«ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ – ΛΑΖΑΡΟΣ ΚΥΡΙΖΟΓΛΟΥ»
Λάζαρος Κυρίζογλου
Δήμαρχος Αμπελοκήπων - Μενεμένης
Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ 2024-2028

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ-ΛΑΖΑΡΟΣ ΚΥΡΙΖΟΓΛΟΥ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΕΡΓΩΝ