ΔΗΜΟΣ ΚΑΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑ 2014-2019

ΔΗΜΟΣ ΚΑΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑ 2014-2019

 

 

 

Ο Δήμος μας αναγνωρίζει δημόσια το μεγάλο πνευματικό,κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως αλλά και των ενοριών του δήμου μας. Στα 17 συσσίτια και τις 16 τράπεζες τροφίμων της Μητρόπολης, σιτίζονται 8.177 συνάνθρωποί μας.

 

Το κοινωνικό φαρμακείο, παντοπωλείο, ιατρείο, η σίτιση μαθητών, οι κατασκηνώσεις μαθητών, οι ξενώνες φιλοξενίας συγγενών ασθενών, η διακονία φυλακών Διαβατών κλπ αποδεικνύουν την αγάπη για τον άνθρωπο στην πράξη. Ο Δήμος μας κάθε χρόνο υποστηρίζει οικονομικά όλες τις ενορίες (Ζ. Πηγής, Αγίου Παντελεήμονα, Αγίας Παρασκευής, Αναστάσεως Κυρίου, Αγίου Πολυκάρπου, Αγίου Νεκταρίου, Αγίας Παρασκευής οδού Λαγκαδά).

 

Το σύνολο των σιτιζόμενων καθημερινά από τις Ενορίες του δήμου μας από το «Φάρο του Κόσμου» και το συσσίτιο Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου ξεπερνάει τα 1000 άτομα. Επιπλέον οι ενορίες σε εξαιρετικές περιπτώσεις πληρώνουν λογαριασμούς ΔΕΗ και ύδρευσης, παρέχουν ενδύματα και υποδήματα. Οι δήμοι και η εκκλησία άντεξαν και αντέχουν μέσα στην κρίση, αναπληρώνοντας ουσιαστικά την απουσία και ανεπάρκεια του κράτους στον κοινωνικοπρονοιακό τομέα.

 

Υποστηρίζουμε τις εκδηλώσεις και δραστηριότητες των Ενοριών (Ενοριακά πρωταθλήματα νέων, ενοριακά φεστιβάλ χορωδιών και χορού κλπ). Η συνεργασία μας και η υποστήριξη του έργου της εκκλησίας θα συνεχισθεί και στην επόμενη δημοτική περίοδο. Υποστηρίζουμε με κάθε τρόπο τη λειτουργία Παιδικού Σταθμού της Ενορίας Αγίου Παντελεήμονα, της κατασκευής των νέων Ιερών ναών Αγίου Πολυκάρπου και Αναστάσεως του Κυρίου και της στέγης του «Φάρου του Κόσμου».