ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ 2014-2019

ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ 2014-2019

 

 

 

Η νεολαία αποτελεί το δυναμικό αύριο αυτής της χώρας. Δυστυχώς, στα χρόνια της κρίσης δεν υπήρξαν κεντρικές – κρατικές-κυβερνητικές πολιτικές απασχόλησης για τη συγκράτηση-παραμονή των νέων της πατρίδα μας.

Οι πολιτικές για τους νέους/νέες,  για να είναι ουσιαστικές και αποτελεσματικές, οφείλουν πρωταρχικά να πηγάζουν από την τοπική αυτοδιοίκηση.

   

Το έργο μας

  • Με τις μελέτες και τη συμμετοχή μας σε προγράμματα καταπολέμησης ανεργίας αλλά και με προσλήψεις συμβασιούχων (όλες με προκηρύξεις και μέσω ΑΣΕΠ) δημιουργήσαμε θέσεις εργασίας και απασχολήσαμε περισσότερους από 2.000 ανέργους, μολονότι το κράτος υποχρεούται να εξασφαλίζει εργασία στους πολίτες του.
  • Δημιουργήσαμε νέα τμήματα και λειτουργούμε για τους νέους μας το Δημοτικό Ωδείο, τη φιλαρμονική, τμήματα αθλητισμού (ποδοσφαίρου, μπάσκετ, τένις κ.λπ.), χορού (παραδοσιακού, λάτιν, μπαλέτου κ.λπ.), γραφείο ανέργων κ.λπ.
  • Εκδηλώσεις σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς, με το Κέντρο Πρόληψης «Δίκτυο Άλφα», τον προσκοπισμό και άλλους φορείς άλλων δήμων.
  • Λειτουργία ολοκληρωμένου πληροφοριακού  συστήματος εξυπηρέτησης πολιτών και online επικοινωνία των δημοτών με τις υπηρεσίες του Δήμου.
  • Συμμετοχή τοπικών μουσικών σχημάτων νέων σε πολιτιστικές εκδηλώσεις του δήμου μας.
  • Διοργάνωση και συμμετοχή σε εκδηλώσεις για νέους (κατά των ναρκωτικών, κατά της ενδοσχολικής βίας, για το AIDS, τον αλκοολισμό, για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο και τον εθισμό από την υπερβολική χρήση του, πρώτες βοήθειες, συμμετοχή σε φεστιβάλ χορού – συναυλιών, εκθέσεις βιβλίων, διαλέξεις – ομιλίες, ενημερωτικά σεμινάρια).