Λ.Κυρίζογλου: H Τοπική Αυτοδιοίκηση καλείται να επουλώσει τις «κλεισθένειες» ατέλειες και να ανακτήσει το έδαφος που έχει χαθεί

Λ.Κυρίζογλου: H Τοπική Αυτοδιοίκηση καλείται να επουλώσει τις «κλεισθένειες» ατέλειες και να ανακτήσει το έδαφος που έχει χαθεί

Λ.Κυρίζογλου: H Τοπική Αυτοδιοίκηση καλείται να επουλώσει τις «κλεισθένειες» ατέλειες και να ανακτήσει το έδαφος που έχει χαθεί

Mε ηχηρές παρουσίες, θερμά λόγια και δηλώσεις υποστήριξης από δημάρχους που έχουν εκλεγεί σε όλη την Ελλάδα ολοκληρώθηκε χθες βράδυ σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, η προεκλογική εκδήλωση του δημάρχου Αμπελοκήπων – Μενεμένης και υποψηφίου προέδρου της ΚΕΔΕ Λάζαρου Κυρίζογλου.

  • περιφερειάρχες και δήμαρχοι από την Πελοπόννησο και τα νησιά μέχρι τον Έβρο, εκφράστηκαν με ιδιαίτερα κολακευτικά λόγια για τον πρωταγωνιστή της βραδιάς, κάνοντας ξεχωριστή μνεία στη βαθιά και πολυετή γνώση του για τα θέματα που απασχολούν την Αυτοδιοίκηση, αλλά κυρίως στην αποφασιστικότητά του να επιλύσει τα σημαντικά προβλήματα των Δήμων με ενότητα και συγκεκριμένη στόχευση.

Κατ΄ αρχήν ο αντιπρόεδρος της Βουλής και πρώην πρόεδρος της ΚΕΔΕ Νικήτας Κακλαμάνης, ο οποίος στηρίζει την υποψηφιότητα Κυρίζογλου, αναφέρθηκε στα στοιχεία εκείνα που τον καθιστούν ως την πλέον ενδεδειγμένη υποψηφιότητα σε μια τόσο κρίσιμη συγκυρία για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Εγκάρδια ήταν τα λόγια τόσο του προέδρου της ΚΕΔΕ και περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη, όσο και του προέδρου της ΕΝΠΕ Απόστολου Τζιτζικώστα για τις ικανότητες του Λάζαρου Κυρίζογλου, ο οποίος όπως είπαν «έχει επιλέξει να υπηρετεί πιστά και αποτελεσματικά το θεσμό της Αυτοδιοίκησης».

Με καλά λόγια τοποθετήθηκαν οι πρόεδροι της ΠΕΔ Αττικής Γιώργος Μαρκόπουλος και Κεντρικής Μακεδονίας Ιγνάτιος Καϊτεζίδης εξαίροντας την προσωπικότητα του κ. Κυρίζογλου, ενώ κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας του εξέφρασε (μέσω βίντεο) την απόλυτη στήριξή του.

Επιστολές προτίμησης και ευχές για καλή επιτυχία απέστειλαν οι πρόεδροι των ΠΕΔ Βορείου και Νοτίου Αιγαίου Ευστράτιος Κύτελης και Αντώνης Καμπουράκης, Πελοποννήσου Δημήτρης Καμπόσος και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Βασίλειος Μαυρίδης.

Στην ομιλία του ο υποψήφιος πρόεδρος της ΚΕΔΕ εξέφρασε την πεποίθησή του για μεγάλη νίκη της παράταξης στις εκλογές, ανέπτυξε το όραμά του για την Αυτοδιοίκηση και κατέθεσε τις ολοκληρωμένες προτάσεις του για όλα τα ζητήματα που την απασχολούν, από το μεταναστευτικό μέχρι την κατάσταση με τα απορρίμματα, την αποκέντρωση, τη διοικητική μεταρρύθμιση, τους πόρους και τις αρμοδιότητες, έως την καθημερινότητα του πολίτη.

“Στη νέα δημοτική περίοδο (2019-2023) η Τοπική Αυτοδιοίκηση καλείται να επουλώσει τις «κλεισθένειες» ατέλειες και να ανακτήσει το έδαφος που έχει χαθεί, λόγω των μνημονίων και του δυσμενούς θεσμικού και οικονομικού πλαισίου που της έχει επιβληθεί, διεκδικώντας αποφασιστικά κι αν χρειασθεί και μαχητικά, ό,τι ανήκει και ό,τι αξίζει στην Αυτοδιοίκηση, στους Δήμους και στις τοπικές μας κοινωνίες” ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:

 

"Στέκομαι με απόλυτο σεβασμό προς όλους σας, με υπευθυνότητα, με εμπειρία, με γνώση και θέληση μεγάλη να υπηρετήσω την αυτοδιοίκηση μέσα από την ΚΕΔΕ ως πρόεδρός της, χωρίς να έχω καμία άλλη επιδίωξη, χωρίς να θέλω να χρησιμοποιήσω την προεδρία της ΚΕΔΕ για να κάνω πολιτική σταδιοδρομία. Σας μιλώ με όρους ουσίας και όχι με όρους επικοινωνίας και σας καλώ να στηρίξετε την παράταξη μας που φέρει την επωνυμία Σύγχρονοι Ισχυροί Δήμοι".

 

Παρόντες αρκετοί δήμαρχοι, όπως οι Γιώργος Παπανικολάου (Γλυφάδα), Νίκος Μελετίου (Ασπρόπυργος), Νίκος Χουρσαλάς (Κορυδαλλός), Αλέξανδρος Χρυσάφης (Σέρρες), Ηλίας Αποστολόπουλος (Παπάγος- Χολαργός), Γιάννης Γκίκας (Αιγάλεω), Χρήστος Παππούς (Φυλή), Γρηγόρης Κωνσταντέλλος (Βάρη - Βούλα - Βουλιαγμένη), Δημήτρης Κάρναβος (Καλλιθέα) κ.α.

Τον Λάζαρο Κυρίζογλου τίμησαν με την παρουσία τους και αρκετοί βουλευτές, ανάμεσά τους οι Κώστας Γκιουλέκας, Μαρία – Αλεξάνδρα Στεφάνου Κεφάλα, Σάββας Αναστασιάδης, Στάθης Κωνσταντινίδης, Γεώργιος Κωτσός, Δημήτρης Κούβελας, Γεώργιος Κοτρωνιάς, Θεόφιλος Λεονταρίδης, Γιώργος Βαγιωνάς, Ζήσης Τζηκαλάγιας, Ιωάννης Πασχαλίδης, Παρασκευή Βρυζίδου, Διονύσης Σταμενίτης, Διονύσης Χατζηδάκης, Γιώργος Καρασμάνης, Αναστάσιος Δημοσχάκης κ.α., όπως και ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς, ο πρόεδρος της ΕΕΤΑΑ Δημήτρης Καλογερόπουλος και ο αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Καφαντάρης.