Συνάντηση Δημάρχου Αμπελοκήπων-Μενεμένης-Κτιριακών Υποδομών

Συνάντηση Δημάρχου Αμπελοκήπων-Μενεμένης-Κτιριακών Υποδομών

Πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου 19/10 στο Δημαρχείο του Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης, συνάντηση του Δημάρχου Αμπελοκήπων-Μενεμένης Λάζαρου Κυρίζογλου με το Διευθύνοντα Σύμβουλο των Κτιριακών Υποδομών Α.Ε. (ΚΤΥΠ Α.Ε.) Ιωάννη Χαρονίτη. Στη συνάντηση συμμετείχαν υπηρεσιακοί παράγοντες της ΚΤΥΠ Α.Ε. ενώ από πλευράς Δήμου συμμετείχαν ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Βασίλειος Μανωλόπουλος, η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών και λοιποί υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου.

 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν τα ζητήματα της σχολική στέγης του δήμου. Πιο συγκεκριμένα συζητήθηκαν η κατασκευή του 5ου Δημοτικού Σχολείου Αμπελοκήπων (συμβολή των οδών Φιλιππουπόλεως και Κέννεντυ) η οποία έχει ήδη δρομολογηθεί (δημοσιεύθηκε το ΦΕΚ), καθώς και η κατασκευή των 4ο-5ο Νηπιαγωγείων Μενεμένης σε αγορασμένο οικόπεδο επί της οδού Αφροδίτης στην περιοχή «Βόσπορος» στη Μενεμένη το οποίο βρίσκεται στη διαδικασία εγγραφής στο Κτηματολόγιο, προκειμένου να δρομολογηθεί η κατασκευή του.

 

Επίσης, η ΚΤΥΠ Α.Ε. ενημέρωσε το Δήμαρχο και τους υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου για την πρόοδο των διαδικασιών εξαγοράς του οικοπέδου για την κατασκευή του Καλλιτεχνικού Σχολείου Αμπελοκήπων-Μενεμένης.

 

Τέλος συμφωνήθηκε να υποβάλλει ο Δήμος αίτημα προς την ΚΤΥΠ Α.Ε. για την πραγματοποίηση εσωτερικών εργασιών για την αναβάθμιση του Διδακτηρίου του 13ου Δημοτικού Σχολείου Αμπελοκήπων καθώς επίσης και για την κατασκευή δύο (2) νέων κλειστών γυμναστηρίων, έργο για το οποίο ο δήμος διαθέτει ήδη σχετικές μελέτες.