Διακρατική συζήτηση σχετικά με τις βέλτιστες πρακτικές για την προώθηση της πρόσβασης στη δικαιοσύνη για τις γυναίκες Ρομά

Διακρατική συζήτηση σχετικά με τις βέλτιστες πρακτικές για την προώθηση της πρόσβασης στη δικαιοσύνη για τις γυναίκες Ρομά

Δελτίο Τύπου

 

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα στις 7/8/2019  στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, στο Δημαρχείο Αμπελοκήπων-Μενεμένης, διακρατική συζήτηση σχετικά με τις βέλτιστες πρακτικές για την προώθηση της πρόσβασης στη δικαιοσύνη για τις γυναίκες Ρομά μεταξύ Πορτογαλίας και Ελλάδας. Σκοπός της συζήτησης αυτής ήταν η πορτογαλική αντιπροσωπεία να κατανοήσει το πώς μπορεί να προωθήσει την πρόσβαση των γυναικών Ρομά στη δικαιοσύνη μέσω της δημιουργίας νομικών κλινικών χρησιμοποιώντας τη μεθοδολογία του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή η απόφαση της πορτογαλικής αντιπροσωπείας να επιλέξει τον Δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης για την υλοποίηση των κοινών προγραμμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής JUSTROM/JUSTROM2.

Στην συνάντηση, παρευρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης κ. Βασίλης Μανωλόπουλος, ο κ. Τσιάκαλος Γεώργιος (Δικηγόρος στα προγράμματα JUSTROM/JUSTROM2 Θεσσαλονίκης), η Cristina Milagne (Σύμβουλος Διασφάλισης Ιθαγένειας κα Ισότητας), ο κ. Δεμερτζής Μηνάς (Νομικός βοηθός στο Συμβούλιο της Ευρώπης), η κ. Μάγγα Γιαννούλα (διαμεσολαβήτρια) και μέλη της πορτογαλικής αντιπροσωπείας.