ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΣΟΜΠΑΝΟΓΛΟΥ ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ

ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΣΟΜΠΑΝΟΓΛΟΥ ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ

 

 

Εντυπωσιακή και αθρόα υπήρξε η προσέλευση του κόσμου στην έβδομη προεκλογική ομιλία του Δημάρχου και υποψήφιου Δημάρχου Αμπελοκήπων – Μενεμένης κ. Λάζαρου Κυρίζογλου το απόγευμα της Τετάρτης 22 Μαΐου στην πλατεία Κωνσταντίνου Τσομπάνογλου στη Δημοτική Κοινότητα Μενεμένης.

 

Ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης κ. Κυρίζογλου αναφέρθηκε στο έργο που πραγματοποιήθηκε κατά την τρέχουσα δημοτική περίοδο και παρουσίασε το νέο πρόγραμμα της Δημοτικής περιόδου 2019-2023. Στο τέλος της ομιλίας ανακοίνωσε τους υποψήφιους Δημοτικούς Συμβούλους και τους Συμβούλους των Δημοτικών Κοινοτήτων. Ακολουθήσε συναυλία από τους Μούτσο Στέλιο (πλήκτρα), Πεκερίδη Παναγιώτη (Μπουζούκι), Μπακάλη Χρήστο (Κλαρίνο), Ρώσση Ανδρέα (Κιθάρα) και Χατζηγεωργίου Χριστίνα (τραγούδι).

 

Ο κύκλος των ομιλιών του Δημάρχου Αμπελοκήπων – Μενεμένης θα κλείσει την  Παρασκευή 24 Μαΐου 2019 και ώρα 8.00΄ μ.μ. στην κεντρική ομιλία του που θα πραγματοποιηθεί στην αυλή του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αμπελοκήπων (Ελ. Βενιζέλου και Πανταζοπούλου) στη Δημοτική Κοινότητα Αμπελοκήπων. Να είστε όλοι εκεί.

 

 

Ακολουθεί η ομιλία του κ. Κυρίζογλου.

Αγαπητοί μου Συνδημότισσες – Συνδημότες

Η Δημοτική Συνεργασία, η παράταξη του ήπιου πολιτικού αυτοδιοικητικού λόγου, του Διαλόγου, της Συνεργασίας και της Ενότητας όλων των πολιτών σήμερα είναι εδώ. Όχι σε κλειστά δωμάτια και κλειστές αίθουσες. Αλλά δημόσια. Ανοιχτή στο λαό. Με έμβλημά μας ένα λευκό περιστέρι που πετάει ψηλά και συμβολίζει το πνεύμα, την αγάπη, την ειρήνη μεταξύ μας. Γιατί όλοι μαζί έχουμε τον ίδιο καλό σκοπό. Γιατί τον τόπο μας τον έχουμε όλοι μαζί και θέλουμε να τον οδηγήσουμε ψηλά.

Η Δημοτική περίοδος 2014-2019 βαδίζει προς το τέλος της. Ήταν μια περίοδος, στην οποία ως δημοτική αρχή υλοποιήσαμε τις προγραμματισμένες δράσεις μας, τολμήσαμε στις επιλογές μας, υλοποιήσαμε τις δεσμεύσεις μας. Αντέξαμε στη  βαθιά οικονομική κρίση που μαστίζει την ελληνική κοινωνία. Στηρίξαμε με τις κοινωνικοπρονοιακές δομές μας τους πολίτες. Ιδιαίτερα τους οικονομικά αδύναμους. Ασκήσαμε τα καθήκοντα  που μας αναθέσατε με δικαιοσύνη, αξιοκρατία, διαφάνεια, υπευθυνότητα και ευαισθησία. Δημιουργήσαμε με τους πολίτες μία μεγάλη συμμαχία εμπιστοσύνης, χωρίς διακρίσεις, η οποία αγκαλιάστηκε απ’ όλους ανεξαρτήτως ιδεολογίας.

Σταθήκαμε απέναντι στη λαίλαπα των δυσμενών για την αυτοδιοίκηση και για τους πολίτες μνημονιακών πολιτικών της κεντρικής εξουσίας, με όλες τις κυβερνήσεις.  Πετύχαμε την απόδοση 161 στρεμμάτων από το πρώην  Στρατόπεδο «Μ. Αλέξανδρος». Συνεχίζουμε τους αγώνες μας, μαζί με όλους τους δήμους, για την απόδοση όλων των Στρατοπέδων στους δήμους, μόνο για χρήσεις κοινής ωφέλειας. Διενεργήσαμε δημοψήφισμα με καθαρή θέση κατά της ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ. Προσφύγαμε στο Συμβούλιο της Επικρατείας και συνεχίζουμε τον αγώνα, γιατί το νερό είναι δημόσιο αγαθό. Εναντιωθήκαμε στις οικονομικές πολιτικές  που οδηγούν σε λουκέτα, αποεπένδυση και στην αύξηση της ανεργίας. Αγωνισθήκαμε και συνεχίζουμε την κοινή μας προσπάθεια για τη βελτίωση των κακών συγκοινωνιακών υπηρεσιών του ΟΑΣΘ. Είμαστε παρόντες στο διάλογο που άνοιξε για τη Συνταγματική Αναθεώρηση με θέσεις για την  αυτοδιοίκηση στην πατρίδα μας. Παρόντες και στο λεγόμενο πρόγραμμα  ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ, το οποίο δεν συνιστά μεταρρύθμιση, γιατί ούτε τις αρμοδιότητες ούτε τους πόρους των δήμων αυξάνει. Με θέσεις και συγκεκριμένες πράξεις για την ανθρωπιστική διαχείριση του σοβαρού μεταναστευτικού προβλήματος. Δεν κρυφτήκαμε αλλά πήραμε θέση, με ομόφωνη απόφαση μας ως Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας κατά της κακής Συμφωνίας των Πρεσπών. Πετύχαμε την ανάδειξη του σοβαρού  προβλήματος της απορρύπανσης, της προστασίας και τελικά της ανάπλασης του Δυτικού Θαλασσίου Μετώπου (ήδη δημοπρατήθηκαν και εκπονούνται οι σχετικές μελέτες από την Π.Κ.Μ.).

Διαχειριστήκαμε κρίσεις (έντονες χιονοπτώσεις και πολυήμερος παγετός, εκκένωση περιοχών για εξουδετέρωση βόμβας, πολυήμερες απεργίες  εργαζομένων στην καθαριότητα, μεγάλες βροχοπτώσεις κ.λπ.) με επιτυχία. Στη διαχείριση κρίσεων φαίνεται άλλωστε και αποδεικνύεται η ικανότητα, η αξιοσύνη και αξιοπιστία κάθε διοίκησης. Δημιουργήσαμε ήδη ένα ισχυρό οικονομικά και αποτελεσματικό δήμο μέσα στην οικονομική κρίση. Σύμφωνα με ανεξάρτητη εξωτερική αξιολόγηση ο δήμος μας αναδείχθηκε στην κατηγορία των μεγάλων αστικών δήμων της χώρας μας στην 4η θέση πανελλαδικά (μεταξύ των 325 της χώρας) ως προς την συνολική του αποτελεσματικότητα, τον οικονομικό προγραμματισμό και την ανταποδοτικότητα προς όφελος των πολιτών. Επίσης το 2017, η Επιτροπή Επιλογής Έργων του Ελληνικού Ινστιτούτου Αρχιτεκτονικής, κατά την απονομή των Ετήσιων Βραβείων Αρχιτεκτονικής, μεταξύ 19 συμμετεχόντων έργων βράβευσε το «Καραπάντσειο Πολιτιστικό Κέντρο» με τη θεατρική σκηνή του «Σοφία Βέμπο», στην κατηγορία «Κτίρια Κοινόχρηστης Λειτουργίας». Ακολούθησε στις 1.3.19 δεύτερη διεθνής διάκριση και βράβευση, ανάμεσα σε εκατοντάδες έργα: επιλέχθηκε από το περιοδικό ΔΟΜΕΣ (Διεθνής Επιθεώρηση Αρχιτεκτονικής) μαζί με 9 έργα στην κατηγορία «Καλύτερο Πραγματοποιημένο Έργο».

Στις επικείμενες δημοτικές εκλογές για τη νέα δημοτική περίοδο 2019-2023, το ψηφοδέλτιο της παράταξής μας «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» είναι έξω από τις ανούσιες κομματικές περιχαρακώσεις. Δεν ανακαλύψαμε τώρα τον ανεξάρτητο και τον αδέσμευτο χαρακτήρα της αυτοδιοίκησης. Πάντοτε αυτό πιστεύαμε, αυτό διακηρύσσουμε και αυτό κάνουμε πράξη. Ανήκουμε  στο «κόμμα» του λαού του Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης, διασφαλίζοντας σχέσεις ειλικρίνειας και εμπιστοσύνης με τους πολίτες.

Σας καλούμε να μοιραστείτε μαζί μας το όραμα, τους στόχους και την πραγμάτωσή τους. Σας καλούμε σε μια κοινή προσπάθεια και συμπόρευση, όλες και όλους, για ένα δήμο δυναμικό, για ένα δήμο αλληλεγγύης, ανθρωπιάς και προόδου.

Παρουσιαζόμαστε ενώπιόν σας με το έργο και το πρόγραμμά μας.

 

ΠΑΙΔΕΙΑ

H πρώτη μας επιλογή, επένδυση στη γνώση. Πάντοτε η παιδεία αποτελούσε, ιδιαίτερα όμως σήμερα, καθοριστικό παράγοντα για τη διαμόρφωση του αύριο. Γι’ αυτό κι εμείς επενδύουμε συνεχώς στην παιδεία με πράξεις, δράσεις, εκδηλώσεις, με κοσμογονία σχολικών κτιρίων και εγκαταστάσεων. Επενδύουμε στην εκπαίδευση για τους πολίτες του αύριο. Στηρίζουμε τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και τους γονείς ικανοποιώντας τα αιτήματά τους.

 

Το έργο μας

 • Πετύχαμε την κατασκευή 18 νέων διδακτηρίων (νηπιαγωγεία: 6ο Μενεμένης «Καζαντζάκη», 2ο – 8ο – 5ο – 9ο – 10ο – 11ο και 13ο – 12ο – 14ο – 15Ο Αμπελοκήπων, δημοτικά σχολεία: 3ο – 5ο Μενεμένης Αγ. Νεκτάριος, 6ο Μενεμένης «Καζαντζάκη», 4ο Μενεμένης, 2ο και 12ο – 4ο Αμπελοκήπων, λύκεια: κτίριο ΕΠΑΛ, 3ο ΓΕΛ Αμπελοκήπων).
 • Αναβαθμίσαμε ενεργειακά (κουφώματα, ταράτσες, παράθυρα, καυστήρες κ.λπ.) οκτώ διδακτήρια 2ο – 4ο γυμνάσια και 2ο Λύκειο (Αμπελόκηποι), 1ο -3ο Γυμνάσια-1ο -2ο λύκεια και κτίριο λυκειακών τάξεων Καλλιτεχνικού Γυμνασίου (Μενεμένη).
 • Διασφαλίσαμε τη διάσωση και τελικά την απόκτηση όλων των οικοπέδων στα οποία κτίσθηκαν πολλά από τα ανωτέρω διδακτήρια. Δεν επιτρέψαμε ως διοίκηση να χαθεί ούτε πιθαμή γης. Αυξήσαμε τη δημοτική περιουσία.
 • Αποκτήσαμε το οικόπεδο επί της οδού Κέννεντυ, το οικόπεδο και το κτίριο ΦΕΣΣΑ (Ακριτών και Π. Γρηγορίου Ε΄) τα οποία περιήλθαν στην ιδιοκτησία του δήμου μας και είναι χαρακτηρισμένα σχολεία.

 

Το πρόγραμμά μας

 • Δρομολογήσαμε ήδη την κατασκευή του 4ου Νηπιαγωγείου Μενεμένης στην οδό Αφροδίτης στο Βόσπορο, του 5ου Δημοτικού Σχολείου στους Αμπελόκηπους και του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου με Λυκειακές τάξεις Αμπελοκήπων – Μενεμένης στην οδό Μοναστηρίου.

 

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πολιτισμός σημαίνει όραμα, ήθος, άξιες, πνεύμα, συμμετοχή, εξωστρέφεια, δημιουργία, ελευθερία έκφρασης, πειραματισμός. Είναι κοινωνικό κεφάλαιο και αποτελεί εφαλτήριο πνευματικής προόδου και ανάχωμα στον κοινωνικό μαρασμό.

Το έργο μας

 • Αποπερατώθηκε και λειτουργεί το ΚΑΡΑΠΑΝΤΣΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ (με τη θεατρική σκηνή «Σοφία Βέμπο»).
 • Εκτελέσθηκαν οι παρεμβάσεις στην Πλατεία Τσομπάνογλου Μενεμένης και τοποθετήθηκε μνημείο της Μικρασιατικής Καταστροφής.
 • Τοποθετήθηκε μνημείο στον Άγιο Νεκτάριο.
 • Έγιναν εργασίες στο Πολιτιστικό Κέντρο Μενεμένης (Έλλης Αλεξίου).
 • Τοποθετήθηκε η προτομή του ήρωα Δημάρχου Λεμεσού Χριστοδούλου Σώζου στο χώρο μπροστά από το Δημοτικό Στάδιο Αμπελοκήπων ‘’ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ’’.
 • Τοποθετήθηκε ο ανδριάντας του τελευταίου Αυτοκράτορα του Βυζαντίου Κωνσταντίνου Παλαιολόγου στην πλατεία Δημοκρατίας Αμπελοκήπων και η προτομή του Αρχιστράτηγου της Επανάστασης του 1821 στη Μακεδονία Εμμανουήλ Παππά στην ομώνυμη πλατεία (Ελευθερίας και 28ης Οκτωβρίου) στους Αμπελόκηπους.
 • Μόνο την τετραετία 2015-2019 πραγματοποιήσαμε εξακόσιες (600) συνολικά πολιτιστικές εκδηλώσεις (κινηματογράφος, θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, ομιλίες, φεστιβάλ μουσικής, φεστιβάλ χορού, εκθέσεις φωτογραφίας, εκθέσεις φωτογραφίας, ζωγραφικής, έργων τέχνης, παρουσιάσεις βιβλίων κ.λπ.).

Το πρόγραμμά μας

 • Ολοκλήρωση Πολιτιστικού Κέντρου Μενεμένης και των ορόφων του Καραπάντσειου Πολιτιστικού Κέντρου Αμπελοκήπων.

 

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Το έργο μας

 • Ολοκληρώσαμε το Δημοτικό Στάδιο Αμπελοκήπων «Κωνσταντίνος Καραμανλής» (επέκταση κερκίδων, κατασκευή στεγάστρου, ξενοδοχειακή υποστήριξη διεθνών αγώνων στίβου, ανοικτός χώρος στίβου με 9 διαδρόμους κ.λπ.).
 • Κατασκευή κλειστού προπονητηρίου στίβου «Αναστασία Κελεσίδου».
 • Κατασκευή γηπέδου ποδοσφαίρου εξαρχής με φυσικό χλοοτάπητα στο Δημοτικό Στάδιο Αμπελοκήπων.
 • Κατασκευή γηπέδων «Απόστολος Αστρεινίδης» και «Κωνσταντίνος Μιγκοτζίδης» με συνθετικό τάπητα και γηπέδων 5x5 «Βασιλική Μαυρουδάκη».
 • Κατασκευή γηπέδων τένις (οδός Δενδροποτάμου), γηπέδων ποδοσφαίρου και μπάσκετ και τοποθέτηση οργάνων ελεύθερα  αθλούμενων στο πρώην Στρατόπεδο «Μ.Αλέξανδρος».
 • Τοποθέτηση οργάνων ελεύθερα αθλούμενων και κατασκευή 5x5 γηπέδων ποδοσφαίρου μπάσκετ στην ανάπλαση της οδού Δενδροποτάμου (Μενεμένη).
 • Ολοκλήρωση εργασιών και συντήρηση Δημοτικού Σταδίου «Αντώνης Καραφώτης» (Άγιος Νεκτάριος).
 • Παραχώρηση σχολικών γυμναστηρίων (Ι. Λεμονίδης, Μ. Καλπακίδου, οδού Παπαφλέσσα και Δαβάκη, Μπισκοτάδικου 2ο – 4ο  Δημοτικό Σχολείο Μενεμένης και οδού Κωνσταντινουπόλεως (Άγιος Νεκτάριος). Συντηρήθηκαν όλα τα σχολικά γυμναστήρια.
 • Οικονομική στήριξη και παροχή στέγης σε όλους του αθλητικούς συλλόγους, αντικατάσταση κερκίδων γηπέδου «Απόστολος Αστρεινίδης» .
 • Συντήρηση συνθετικού τάπητα ανοικτού στίβου στο Δημοτικό στάδιο Αμπελοκήπων και γηπέδων οδού Κολοκοτρώνη (Άγιος Νεκτάριος).
 • Αθλητικές συναντήσεις (τουρνουά) ακαδημιών ποδοσφαίρου «Κωνσταντίνος Μιγκοτζίδης» και μπάσκετ «Θεόδωρος Μπακιρτζόγλου».
 • Εφαρμογή προγραμμάτων μαζικού αθλητισμού.
 • Εφαρμογή προγράμματος «παιδί και θάλασσα».
 • Διοργάνωση αγώνων στίβου, ποδηλασίας και διεθνούς Μαραθωνίου «Μέγας Αλέξανδρος».

 

  Το πρόγραμμά μας

 • Γήπεδο beach volley (βρίσκεται στο στάδιο της υλοποίησης).
 • Κατασκευή τριών κλειστών γυμναστηρίων (Μενεμένη στην οδό Γ. Κυρίμη, Αμπελόκηποι στο σχολικό συγκρότημα τέρμα οδού Πλαστήρα και στο σχολικό συγκρότημα οδού Γ. Γεννηματά.
 • Εργασίες συντήρησης και ολοκλήρωσης Δημοτικού Σταδίου Μενεμένης (Άγιος Νεκτάριος).
 • Νέα ανακατασκευή και συντήρηση γηπέδων ποδοσφαίρου Αγίου Νεκταρίου (οδός Κολοκοτρώνη).

 

ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ

Η νεολαία αποτελεί το δυναμικό αύριο αυτής της χώρας. Δυστυχώς, στα χρόνια της κρίσης δεν υπήρξαν κεντρικές – κρατικές-κυβερνητικές πολιτικές απασχόλησης για τη συγκράτηση-παραμονή των νέων της πατρίδα μας. Οι πολιτικές για τους νέους/νέες,  για να είναι ουσιαστικές και αποτελεσματικές, οφείλουν πρωταρχικά να πηγάζουν από την τοπική αυτοδιοίκηση.

Το έργο μας

 • Με τις μελέτες και τη συμμετοχή μας σε προγράμματα καταπολέμησης ανεργίας αλλά και με προσλήψεις συμβασιούχων (όλες με προκηρύξεις και μέσω ΑΣΕΠ) δημιουργήσαμε θέσεις εργασίας και απασχολήσαμε περισσότερους από 2.000 ανέργους, μολονότι το κράτος υποχρεούται να εξασφαλίζει εργασία στους πολίτες του.
 • Δημιουργήσαμε νέα τμήματα και λειτουργούμε για τους νέους μας το Δημοτικό Ωδείο, τη φιλαρμονική, τμήματα αθλητισμού (ποδοσφαίρου, μπάσκετ, τένις κ.λπ.), χορού (παραδοσιακού, λάτιν, μπαλέτου κ.λπ.), γραφείο ανέργων κ.λπ.
 • Ήδη παρέχουμε δωρεάν ασύρματο internet στους Αμπελόκηπους και ως το τέλος της εβδομάδας στη  Μενεμένη.

Το πρόγραμμά μας

 • Ιδιαίτερη διεκδίκηση και ένταση εφαρμογής προγραμμάτων απασχόλησης.
 • Διεκδίκηση εφαρμογής από την κυβέρνηση προγραμμάτων επιδότησης – ενθάρρυνσης νέων επιχειρηματιών.
 • Εφαρμογή προγραμμάτων επαγγελματικής κατάρτισης.
 • Παροχή δωρεάν πλοήγησης στο διαδίκτυο για νέους και φορείς μέσω ασυρμάτων δικτύων wifi.

ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ – ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ – ΦΩΤΙΣΜΟΣ

Δήμος – Πολίτες Καθαρή Συμμαχία!

Είμαστε ο πιο καθαρός δήμος!

Η καθαριότητα αποτελεί προτεραιότητά μας. Συνεργαζόμαστε με τους εργαζόμενους. Αναγνωρίζουμε τη δουλειά και την συνεισφορά τους, Πετυχαίνουμε τα καλύτερα αποτελέσματα. Αυτό φάνηκε στη διάρκεια πολυήμερων πανελλαδικών απεργιών κατά τις οποίες ο δήμος μας ήταν καθαρός.

Το έργο μας

 • Πλένουμε τους κάδους, τους δρόμους, τις αυλές σχολείων, τις πλατείες κ.λπ. με δικό μας νερό (γεωτρήσεις).
 • Αυξήσαμε την ανακύκλωση. Συγκεκριμένα από το 2015- 2018 ξεπεράσαμε σε σύνολο τους 8.000,00 τόνους διάφορων ανακυκλώσιμων υλικών (χαρτί, πλαστικό, γυαλί). 
 • Αντικαταστήσαμε ρυπογόνα οχήματα με 19 νέα αντιρρυπαντικής τεχνολογίας (απορριμματοφόρα, ανυψωτικά, φορτηγά, σκαπτικά, σάρωθρα κ.λπ.) μέσω ΕΣΠΑ χωρίς οικονομική επιβάρυνση των δημοτών.
 • Ήδη εγκρίθηκε η αγορά από το Δήμο μέσω ΕΣΠΑ ενός καινούργιου επιβατικού λεωφορείου 50 θέσεων (με μία θέση για ΑΜεΑ), 2 ηλεκτροκίνητα επιβατικά αυτοκίνητα μεταφοράς προσωπικού και ένα ηλεκτροκίνητο φορτηγό, χωρίς οικονομική επιβάρυνση του Δήμου και των δημοτών.
 • Καθαρίσαμε παρατημένα οικόπεδα, κατεδαφίσαμε χρόνια εγκαταλελειμμένα ακίνητα.
 • Επεκτείναμε τον εορταστικό διάκοσμο και στη Μενεμένη και στο Δενδροπόταμο.
 • Επεκτείναμε το δημοτικό φωτισμό σε σημεία αλλά και σε περιοχές (Καζαντζάκη, Άγιος Νεκτάριος).

Το πρόγραμμά μας

 • Αντικατάσταση του δημοτικού φωτισμού με σύγχρονο πιο οικονομικό φωτισμό τύπου led. Το έργο έχει ήδη προχωρήσει ύστερα από πιλοτικές εφαρμογές.

 

OΙΚΟΝΟΜΙΚΑ -ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Το έργο μας

 • Στον Οικονομικό τομέα συντελέστηκε πράγματι ένα θαυμαστό έργο, παρά την περικοπή των πόρων του δήμου μας και χωρίς δανεισμό. Μολονότι, τόσο στο δήμο Αμπελοκήπων το 2003, όσο και στον ενιαίο δήμο Αμπελοκήπων – Μενεμένης το 2011, παραλάβαμε μεγάλα χρέη, καταφέραμε μέσα στη κρίση, με συνετή και διαφανή διαχείριση, να τα μηδενίσουμε και να δημιουργήσουμε ένα ισχυρό οικονομικά δήμο. Το 2003 ο δήμος Αμπελοκήπων είχε συνολικές οφειλές μεγαλύτερες των 7 εκατομμυρίων ευρώ και ο δήμος Μενεμένης όταν έγινε η συνένωση το 2011, είχε συνολικές οφειλές μεγαλύτερες των 7,5 εκατομμυρίων ευρώ.
 • Τα δάνεια των Δήμων Αμπελοκήπων και Μενεμένης και του συνενωμένου Δήμου μας εξοφλήθηκαν σχεδόν όλα  και από το συνολικό ποσό των 11.000.000 ευρώ περίπου περιορίστηκαν στο ποσό των 1.480.000 ευρώ (την 30.4.2019), το οποίο αποπληρώνεται κανονικά.
 • Επαναδιαπραγματευθήκαμε τα δάνεια που παραλάβαμε με το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, αυξήσαμε το χρόνο αποπληρωμής του, μειώνοντας το ποσό κάθε δόσης αλλά και το επιτόκιο δανεισμού.
 • Εξοφλήσαμε όλες τις εκκρεμείς οφειλές από δικαστικές αποφάσεις, έργα, προμήθειες, απαλλοτριώσεις και το ταμειακό υπόλοιπο (πλεόνασμα) του δήμου στις 31.12.2018 ανέρχεται σε 3.804.476,42 ευρώ!
 • Ακολουθήσαμε σταθερή πολιτική μείωσης των δημοτικών τελών.
 • 18% μείωση των δημοτικών τελών στα σπίτια και 20% μείωση στα καταστήματα του πρώην Δήμου Μενεμένης για εξίσωση των δημοτικών τελών με του πρώην Δήμου Αμπελοκήπων.
 • 6% μείωση το 2012 στον ενιαίο Δήμο.
 • 5,26% μείωση το 2017 στον ενιαίο Δήμο.
 • 8,40% μείωση το 2019 στον ενιαίο Δήμο.
 • Τα έτη 2013,2014,2015,2016 και 2018 είχαμε μηδενικές αυξήσεις.
 • 50% μείωση των δημοτικών τελών για τους πολύτεκνους, τρίτεκνους, κωφούς, παραπληγικούς, ΑμΕΑ.

 

 • Στην τρέχουσα δημοτική περίοδο (2014 – 2019) διεκπεραιώσαμε από τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών 248.196 υποθέσεις πολιτών, χωρίς να προσμετρώνται οι 250.000 επικυρώσεις εγγράφων και υπογραφών. Τα ΚΕΠ του δήμου μας κατατάσσονται στις πρώτες καλύτερες θέσεις των ΚΕΠ πανελλαδικά.
 • Συνεργασθήκαμε με το προσωπικό του δήμου, σεβόμενοι τα εργασιακά τους δικαιώματα. Διοικούμε με δικαιοσύνη και αξιοκρατία, χωρίς διακρίσεις.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρά τις τεράστιες περικοπές των πόρων μας στην περίοδο της κρίσης αντέξαμε και συνεχίζουμε να αντέχουμε. Στηρίξαμε κοινωνικοπρονοιακά τους πολίτες με όλες τις δομές μας (βρεφικοί-παιδικοί σταθμοί, πολυϊατρείο, ιατρεία, φυσικοθεραπευτήρια, τμήμα ΑμΕΑ, Βοήθεια στο Σπίτι, ΚΔΑΠ, ΚΗΦΗ, γραφείο ανέργων, κοινωνικό φαρμακείο και παντοπωλείο, τράπεζα ρούχων, Κέντρο Κοινότητας και το παράρτημα Ρομά στον Άγιο Νεκτάριο).

Το έργο μας

 • Δημιουργήσαμε κι λειτουργούμε συνολικά 9 Βρεφικούς – Παιδικούς σταθμούς, στους οποίους φοιτούν κάθε χρόνο 420 παιδιά περίπου.
 • Λειτουργούμε 4 ΚΑΠΗ με εγγεγραμμένα μέλη που ξεπερνούν τα 3.500 άτομα.
 • Λειτουργούμε 5 προγράμματα Βοήθεια στο Σπίτι που εξυπηρετούν 250 οικογένειες κάθε χρόνο.
 • Εγκαινιάστηκε και λειτουργεί η επέκταση του Δημοτικού Πολυιατρείου Αμπελοκήπων «Σταύρος Αντωνίου» (νέοι χώροι υποδοχής και νέα ιατρεία εξοπλισμένα με σύγχρονα ιατρικά μηχανήματα.  Συνολικά εξυπηρετήθηκαν (υπηρεσίες υγείας) από το 2015 έως και σήμερα 114.162 άτομα (ιατρικές εξετάσεις, φυσικοθεραπείες, αιμοληψίες κλπ), από όλες τις δομές υγείας του δήμου μας.
 • Εγκαινιάσθηκε και λειτουργεί το Κέντρο Κοινότητας στο κτίριο του ΚΑΠΗ Μενεμένης (Έλλης Αλεξίου 10, 1ος όροφος), επίσης λειτουργεί και το παράρτημά του για πληθυσμό Ρομά στο Πολυκέντρο του Αγίου Νεκταρίου (Οδ. Ανδρούτσου 15, 1ος όροφος).
 • Στα τέσσερα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) φοιτούν 160 παιδιά κάθε έτος.
 • Στο ΚΔΑΠ-ΜΕΑ φοιτούν 40 παιδιά κάθε χρόνο.
 • Εθελοντισμός: Είναι αξιέπαινη και σημαντική η προσφορά του τμήματος εθελοντών του δήμου μας.
 • Δημοτική Τράπεζα Αίματος: Συγκεντρώσαμε από το 2015 μέχρι σήμερα περισσότερες από 300 μονάδες αίματος και βοηθήσαμε πάρα πολλούς συμπολίτες μας.
 • Παιδί και θάλασσα και Παιδικές Κατασκηνώσεις: Το πρόγραμμα υλοποιείται κάθε καλοκαίρι με επιτυχία.
 • Δημιουργήσαμε και λειτουργούμε συγκοινωνία στο εσωτερικό του δήμου (Αμπελόκηποι-Μενεμένη-Άγιος Νεκτάριος και αντιστρόφως).
 • Χορηγήσαμε προνοιακού χαρακτήρα οικονομικές ενισχύσεις σε φτωχούς συμπολίτες μας, σύμφωνα με το νόμο και ύστερα από έρευνα κοινωνικού λειτουργού.
 • Ενισχύσαμε οικονομικά όλες τις Ενορίες τα συσσίτια των Ενοριών και του Θρησκευτικού Ομίλου « Αγία Ειρήνη Χρυσοβαλάντου» και τον Φάρο του Κόσμου.
 • Δημιουργήσαμε νόμιμο σύστημα και διαδικασίες νόμιμης διαχείρισης των αδέσποτων ζώων: καθάρισμα-αποπαρασίτωση, στείρωση, τσιπάρισμα και απελευθέρωση από εκεί που παραλήφθηκε.

ΔΗΜΟΣ ΚΑΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Ο Δήμος μας αναγνωρίζει δημόσια το μεγάλο πνευματικό, κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως αλλά και των ενοριών του δήμου μας. Στα 17 συσσίτια και τις 16 τράπεζες τροφίμων της Μητρόπολης, σιτίζονται 8.177 συνάνθρωποί μας.

Ο Δήμος μας κάθε χρόνο υποστηρίζει οικονομικά όλες τις ενορίες.

Υποστηρίζουμε τις εκδηλώσεις και δραστηριότητες των Ενοριών (Ενοριακά πρωταθλήματα νέων, ενοριακά φεστιβάλ χορωδιών και χορού κλπ). Η συνεργασία μας και η υποστήριξη του έργου της εκκλησίας θα συνεχισθεί και στην επόμενη δημοτική περίοδο. Υποστηρίζουμε με κάθε τρόπο τη λειτουργία Παιδικού Σταθμού της Ενορίας Αγίου Παντελεήμονα, της κατασκευής των νέων Ιερών ναών Αγίου Πολυκάρπου και Αναστάσεως του Κυρίου και της στέγης του «Φάρου του Κόσμου».

 

ΜΕΓΑΛΑ ΕΡΓΑ

Το έργο μας

Πετύχαμε τους μεγάλους στόχους μας μέσα στην κρίση!

 • Αντικατάσταση αγωγών δικτύου ύδρευσης – αποχέτευσης πολλών χιλιομέτρων σε όλο το δήμο.
 • Αντιπλημμυρική θωράκιση και προστασία με την κατασκευή εκατοντάδων φρεατίων απορροής ομβίων στην υψηλή ζώνη του δήμου και συνεχής καθαρισμός τους, ώστε να μην πλημμυρίζουμε.
 • Διάσωση και αγορά – απόκτηση όλων των ελεύθερων χώρων – οικοπέδων («Αναστασιάδη», Ζενίθ, Φιλίππου, Φιλιππουπόλεως – Κέννεντυ, Φέσσα, δασαρχείου στο φυτώριο, Καραμέλιου, Δαβάκη και Βενιζέλου, Φιλιππουπόλεως και Δαβάκη, Τυπέξ, οδού Αφροδίτης (Βόσπορος) Μοναστηρίου, Γληνού (Καζαντζάκη).
 • Παραχώρηση στο δήμο 161.000 τ.μ. από το Στρατόπεδο «Μέγας Αλέξανδρος» και ολοκλήρωση και κατασκευή νέων αθλητικών εγκαταστάσεων.
 • Κατασκευή 18 συνολικά νέων διδακτηρίων (νηπιαγωγείων, δημοτικών, γυμνασίων, λυκείων) σε όλο το δήμο.
 • Υπόγεια οδός Μενεμένης και πεζοδιάβαση (Μοναστηρίου – Έλλης Αλεξίου- Αγίας Παρασκευής και αντιστρόφως). Με δική μας πρωτοβουλία, ενέργειες και πιέσεις ολοκληρώθηκε η μελέτη, που είχε ξεκινήσει επί δημαρχίας Γιώργου Ακτσελή, εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ, δημοπρατήθηκε (2012-2014) και ολοκληρώθηκε το 2018).
 • Κόμβος Κ-16 (Λαχαναγοράς) και ανισόπεδοι κόμβοι στη Δυτική Περιφερειακή οδό. Και για τα δύο αυτά μεγάλα έργα οι παρεμβάσεις και οι πιέσεις μας ήταν αποτελεσματικές. Λύθηκαν σοβαρά κυκλοφοριακά προβλήματα της Δυτικής Θεσσαλονίκης.
 • Συντήρηση αρμών και αντικατάσταση ασφαλτοτάπητα αερογέφυρας που οδηγεί στο λιμάνι Θεσσαλονίκης για διευκόλυνση των μεταφορών (φορτηγά).
 • Δυτικό Θαλάσσιο Μέτωπο. Αναδείξαμε το πρόβλημα. Π.Κ.Μ., ο Δήμος μας, ο Δήμος Δέλτα και το Α.Π.Θ. πετύχαμε την δημοπράτηση μελετών για να γίνουν τα έργα εξυγίανσης, προστασίας και υποδομών (δρόμοι, πράσινο, αλιευτικό καταφύγιο, κλπ.).
 • Συντήρηση και βαφή όλων των εργατικών κατοικιών στο δήμο μας (Δαβάκη – Κένεντυ, Λιγδών – Αγίων Πάντων – Κατσάνου – Βαϊνδηρίου) χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση των κατοίκων.
 • Κατασκευή 10 γηπέδων (ποδοσφαίρου, μπάσκετ, τένις).
 • Ανάπλαση, αναβάθμιση ζώνης πρασίνου, άθλησης και αναψυχής κατά μήκος της Λεωφόρου Δενδροποτάμου.
 • «Καραπάντσειο» Πολιτιστικό Κέντρο (με θεατρική σκηνή Σοφία Βέμπο).
 • Επέκταση του σχεδίου πόλης της Δημοτικής Κοινότητας Μενεμένης και στην περιοχή των Λαχανοκήπων και στον Άγιο Νεκτάριο σε έκταση 170 στρεμμάτων.

 

Το πρόγραμμά μας

Συνεχίζουμε τη διεκδίκηση μεθοδικά και επίμονα!

 • Αστικές αναπλάσεις: Φιλιππουπόλεως, Δαβάκη, Ελευθερίου Βενιζέλου, περιοχής Εργατικών κατοικιών, στη Μενεμένη πίσω από τις οικοδομές της Πρόνοιας, στον Αγ. Νεκτάριο.
 • Κατασκευή κολυμβητηρίου είτε στο πρώην στρατόπεδο «Μέγας Αλέξανδρος» είτε στην οδό Γ.Κυρίμη.
 • Ολοκλήρωση πολιτιστικών Κέντρων Έλλης Αλεξίου (Μενεμένη), Καραπάντσειου (Αμπελόκηποι).
 • Κατασκευή υπόγειων πάρκινγκ (δασαρχείο, Φιλίππου).
 • Εκτέλεση έργων στο Δυτικό Θαλάσσιο Μέτωπο (οδικό δίκτυο, δενδροφυτεύσεις, αλιευτικό καταφύγιο, ποδηλατόδρομοι, πράσινο κ.λπ.).
 • Κατασκευή στη θέση του Μπισκοτάδικου (Άνω Καΐστρι) νέου σύγχρονου κτιρίου (Κέντρου παιδείας – ­πρόνοιας – αθλητισμού – πολιτισμού).
 • Κατασκευή υπόγειας οδού οχημάτων Γ. Χαλκίδη-Μοναστηρίου και αντικατάσταση παλαιάς-επικίνδυνης (70 ετών) πεζογέφυρας με νέα, σύγχρονη με ανελκυστήρες και δυνατότητα χρήσης και από ΑμΕΑ.
 • Επέκταση του μετρό (Ν. Σ. Σταθμός, Αμπελόκηποι, Μενεμένης, Εύοσμος – Κορδελιό).
 • Στρατόπεδο Ζιάκα: Ανήκει στο Δήμο Κορδελιού – Ευόσμου αλλά σε επαφή με το δήμο μας (Άγιος Νεκτάριος). Αξιοποίηση για χρήσεις κοινής ωφέλειας και κοινωνικών υποδομών προς όφελος και των δύο δήμων.
 • Στρατόπεδο «Μέγας Αλέξανδρος»: Ολοκλήρωση των έργων και περαιτέρω αξιοποίησή του για χρήσεις κοινής ωφέλειας (πολιτισμός, αθλητισμός, αναψυχή, πράσινο), σύμφωνα με το εγκεκριμένο ΓΠΣ και το Ειδικό Χωροταξικό Σχέδιό του, το οποίο εκπονήσαμε και εγκρίθηκε.
 • Αντικατάσταση φωτισμού δήμου με νέο τύπου led για εξοικονόμηση πόρων και περαιτέρω μείωση των δημοτικών τελών.

 

ΔΗΜΟΣ ΚΑΙ ΑΓΟΡΑ

Η τοπική αγορά υφίσταται τις δυσμενείς επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης. Είναι αυτονόητο ότι η ακολουθούμενη οικονομική πολιτική, με υψηλή φορολογία εισοδήματος, με υψηλούς συντελεστές ΦΠΑ, με υψηλές ασφαλιστικές εισφορές κ.λπ., δεν βοηθάει στην ανάπτυξη. Αντίθετα φέρνει λουκέτα και αποεπένδυση. Η πολιτική αυτή πρέπει ν’ αλλάξει. Φυσικά την ευθύνη φέρουν ακέραια οι εκάστοτε κυβερνήσεις και όχι οι δήμοι. Ωστόσο ο δήμο μας κόντρα στις μνημονιακές – κυβερνητικές, οικονομικές, πολιτικές ακολούθησε πολιτική μείωσης των δημοτικών τελών (βλ., παρά τις μεγάλες περικοπές των πόρων μας.

Το έργο μας

 • Εγκατάσταση εορταστικού διάκοσμου σε όλο τον ενιαίο δήμο μας.
 • Συντήρηση του εσωτερικού οδικού δικτύου.
 • Συνεχής μείωση δημοτικών τελών.
 • Καθαριότητα και πλύσιμο οδών-πλατειών.
 • Διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων, συναυλιών και αθλητικών γεγονότων (Χαλκίδεια, ποδηλατικός γύρος, διεθνής Μαραθώνιος κ.λπ.).
 • Διοργάνωση Ανθοέκθεσης με προσέλκυση χιλιάδων επισκεπτών.
 • Δημιουργία και λειτουργία 10 χώρων ελεύθερης στάθμευσης
 • Ρυθμίζουμε σε δόσεις οφειλές.
 • Σε συνεργασία με το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης συμμετέχουμε στο Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου (Οpen Mall) Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης (συνολικός προϋπολογισμός 1.763.813,28 ευρώ). Δήλωσαν συμμετοχή 88 συνολικά επιχειρήσεις.
 • Υλοποιούμε το πρόγραμμα ανακύκλωσης Follow Green σε συνεργασία με τοπικά καταστήματα.

 

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ – ΠΡΑΣΙΝΟ

Η πολιτική προστασίας του περιβάλλοντος αποτελεί κορυφαία επιλογή μας. Για μια καλύτερη ζωή, πρωταρχικό ρόλο παίζει η ποιότητα του περιβάλλοντος.

Το έργο μας

 • Έγινε καθαρισμός κοίτης χειμάρρου Δενδροποτάμου.
 • Καμπάνιες ενημέρωσης και ανάδειξης του σοβαρού προβλήματος της ρύπανσης του δυτικού θαλασσίου μετώπου αλλά και για την ατμοσφαιρική ρύπανση (έγιναν εισαγγελικές έρευνες ύστερα από καταγγελίες μας). Ήδη δημοπρατήθηκαν οι μελέτες για την προστασία και ανάδειξη-αξιοποίηση του θαλάσσιου μετώπου.
 • Συνεχής αποξήλωση ξερών δένδρων και φύτευση νέων. Δημιουργία νέων δενδροδόχων και συνολική φύτευση 2022 δένδρων, 3000 θάμνων, 28.500 λουλουδιών στην τρέχουσα περίοδο (2014 – 2019).
 • Ένταξη ποδηλάτου στην καθημερινότητα των πολιτών (ποδηλατικοί αγώνες, ποδηλασία στο στρατόπεδο).
 • Κατασκευή νέων παιδικών χαρών και ανακαίνιση – συντήρηση υφισταμένων.

 

Το πρόγραμμα μας

 • Αστικές αναπλάσεις (Φιλιππουπόλεως, Διαβάκη, Ελευθερίου Βενιζέλου, Εργατικές κατοικίες, Μοναστηρίου, πίσω από τις οικοδομές της Πρόνοιας – Μενεμένη, στον Άγιο Νεκτάριο).
 • Αναπλάσεις πάρκων και παιδικών χαρών.
 • Δενδροφυτεύσεις και επέκταση πρασίνου.
 • Κατασκευή πάρκου στο Φιλίππου.

 

Το έργο μας στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔΚΜ) της οποίας είμαι Πρόεδρος είναι σημαντικό.

Η ΠΕΔΚΜ έχει μέλη της τους 38 δήμους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Πρόεδρος είναι ο Δήμαρχός μας. Με ομόφωνες αποφάσεις του Δ.Σ. της ΠΕΔΚΜ έχει συντελεστεί πολύ σημαντικό έργο σε όλους τους τομείς, σε όλους τους νομούς της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (Θεσσαλονίκης, Σερρών, Χαλκιδικής, Πιερίας, Ημαθίας, Πέλλας, Κιλκίς). Υποστηρίξαμε μάλιστα και τον εκτός Ελλάδος Ελληνισμό.

 • Συντήρηση-παροχή ιατροτεχνικού εξοπλισμού κλπ., σε αγροτικά ιατρεία: στο δήμο Σιντίκης (2), Επταλόφου και Μουριών Κιλκίς (2), σε κέντρα Υγείας: Αριδαίας και Ν.Μουδανιών (2), σε νοσοκομεία: Ορθοπεδική Κλινική Κιλκίς, πλήρη συστήματα αιμοκάθαρσης (3) στα νοσοκομεία της Έδεσσας, Πολυγύρου και Άγιος Παύλος Θεσσαλονίκης, δωρεές (προμήθευση) ιατρικών μηχανημάτων και κλινών στα νοσοκομεία Ιπποκράτειο, Γ. Γεννηματάς, Γ. Παπανικολάου, Θεαγένειο Θεσσαλονίκης.
 • Στήριξη οικονομική του Δήμου Παιονίας για αντιμετώπιση των συνεπειών διέλευσης 1.000.000 προσφύγων από την Ειδομένη.
 • Δωρεάν παραχώρηση ιατροτεχνικού και λοιπού εξοπλισμού στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας ( πρώην Ίδρυμα Άγιος Παντελεήμων).
 • Υλικοτεχνικός εξοπλισμός στο παιδικό χωριό SOS στο Πλαγιάρι και στο Ελληνικό Παιδικό Χωριό στο Φιλύρου.

Τέλος απευθύνομαι από αυτή την πλατεία της Μενεμένης, την Πλατεία Κωνσταντίνου Τσομπάνογλου σε όλους σας χωρίς διακρίσεις. Σας ευχαριστούμε για την τιμή και την εμπιστοσύνη που μας δείξατε τα προηγούμενα χρόνια. Σας καλούμε να μας στηρίξετε ξανά. Να δείξετε την εμπιστοσύνη σας και να μας ψηφίσετε. Κλείστε τα αυτιά σας στις σειρήνες της πόλωσης και της κομματικής αντιπαράθεσης των ευρωεκλογών. Κλείστε τ’ αυτιά σας σ’ αυτούς που χρησιμοποιούν χυδαία την ηλεκτρονική βία, τα τρολαρίσματα στο διαδίκτυο και δείχνουν την πολιτική τους αγένεια και απρέπεια. Γυρίστε την πλάτη σ’ αυτούς, που ενώ είναι μόνιμοι κάτοικοι Κορδελιού και Πολίχνης θέλουν να γίνουν δήμαρχοι στο δήμο μας αλλά και σ’ αυτούς που έχουν καταρτίσει ψηφοδέλτια με υποψήφιους από όλη την Ελλάδα. Που δεν είναι ούτε κάτοικοι ούτε δημότες του δήμου μας. Σκεφθείτε αυτοδιοικητικά για το καλό του τόπου μας. Ζητάμε να μας κρίνετε με βάση το έργο μας και το πρόγραμμά μας. Μιλάμε με το έργο μας. Μαζί συνεχίζουμε.

 

(Ακολουθεί η παρουσίαση των υποψηφίων)

 

 

ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ

 

1

ΑΡΠΑΤΖΑΝΗ-ΤΣΟΜΠΑΝΟΓΛΟΥ ΜΑΡΙΑ

Φάρμακοϋπάλληλος

2

ΓΚΑΓΚΑΡΙΔΟΥ ΕΛΕΝΗ

Φιλόλογος-Ιδιοκτήτρια Φροντιστηρίου

3

ΔΕΜΕΡΤΖΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ

Ιδιωτική υπάλληλος

4

ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Λογιστής

5

ΚΑΡΑΜΙΧΑΛΗ ΜΑΡΙΑΝΝΑ-ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ

Βοηθός φυσιοθεραπεύτρια

6

ΚΑΡΡΑΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ 

Αξιωματικός ε.α.

7

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΣ (ΚΟΥΛΗΣ)

Ελεύθερος επαγγελματίας

8

ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ 

Έμπορος - Παρατηρητής αγώνων ποδοσφαίρου Α΄ Εθνικής Σούπερ Λίγκα

9

ΜΠΑΤΙΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ελεύθερος επαγγελματίας

10

ΠΙΠΕΡΙΔΟΥ ΛΥΔΙΑ

Παιδαγωγός-βρεφονηπιοκόμος

11

ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΑΒΒΑΣ 

Δικηγόρος

12

ΤΕΡΖΟΠΟΥΛΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ

Επαγγελματίας Οδηγός

13

ΦΟΥΚΙΔΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

Επιχειρηματίας

14

ΧΑΤΖΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ (ΓΙΩΤΑ)

Ελεύθερη επαγγελματίας

 

 

 

 

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ

 

1

ΑΝΤΑΡΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

Υπάλληλος ΕΛΠΕ

2

ΑΣΛΑΝΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Υπάλληλος Υπουργείου Παιδείας

3

ΒΕΡΓΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Συνταξιούχος εκτελωνιστής

4

ΔΕΛΟΓΛΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΑ

Φυσιοθεραπεύτρια

5

ΚΑΛΤΣΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Ιδιωτικός Υπάλληλος

6

ΚΑΡΑΦΥΛΛΙΔΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ

Λογιστής

7

ΛΑΓΟΓΙΑΝΝΗ ΧΡΥΣΑΝΘΗ

Προπονήτρια χάντμπολ

8

ΜΥΘΥΜΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

Συνταξιούχος Ο.Σ.Ε.

9

ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ

Νοσηλεύτρια

10

ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Ξενοδοχειακός υπάλληλος

11

ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ

Οικιακά

12

ΠΑΛΗΚΑΡΙΔΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ

Ιδιωτική υπάλληλος

13

ΣΩΤΗΡΙΑΔΗΣ ΣΕΡΓΚΕΪ

Οικοδόμος

14

ΤΖΙΤΖΙΛΟΓΛΟΥ ΕΥΤΥΧΙΑ (ΕΦΗ)

Έμπορος

15

ΤΟΜΠΟΥΛΙΔΟΥ-ΦΑΚΚΑ ΜΑΡΘΑ

Ιδιωτική Υπάλληλος

16

ΤΣΑΝΙΔΗΣ ΜΩΫΣΗΣ

Υπάλληλος Σούπερ Μάρκετ

17

ΧΑΛΔΟΥΤΑ ΑΦΡΟΔΙΤΗ

Στέλεχος Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού

 

 

 

 

ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ

 

1

ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ (ΠΑΠΑΓΙΟΣ)

Συνταξιούχος λογιστής

2

ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ ΜΩΫΣΗΣ

Πολιτικός Μηχανικός

3

ΑΛΜΑΖΙΔΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ

Κτηνίατρος

4

ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ

Φοροτεχνικός

5

ΑΡΖΟΥΜΑΝΙΑΝ ΦΩΤΕΙΝΗ

Λογίστρια

6

ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Συνταξιούχος έμπορος & τουριστικός πράκτορας

7

ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Ηλεκτρολόγος-μηχανικός-ελεύθερος επαγγελματίας

8

ΓΡΟΥΓΙΟΣ ΗΛΙΑΣ

Συνταξιούχος ΕΛΤΑ

9

ΓΥΜΝΟΠΟΥΛΟΣ ΚΟΣΜΑΣ

Δάσκαλος-π.διευθυντής 12ου Δ.Σχολ.Αμπ/πων

10

ΔΕΛΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

Αρχιτέκτων-μηχανικός

11

ΕΜΕΙΝΙΔΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

Ιδιοκτήτης Τεχνικής Ανώνυμης Εταιρίας

12

ΖΥΓΑΝΙΤΙΔΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

Ιδιοκτήτης Εταιρείας Μηχανολογικών  Εφαρμογών

13

ΙΝΝΟΥ ΕΛΕΝΗ

Πτυχιούχος Πολιτικών Επιστημών

14

ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ

Καθηγητής φυσικής αγωγής

15

ΚΑΤΖΙΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Καθηγητής φυσικής αγωγής

16

ΚΕΣΟΓΛΟΥ ΠΑΥΛΟΣ

Δικηγόρος

17

ΚΛΑΔΟΥ ΑΘΗΝΑ

Φιλόλογος

18

ΚΟΥΣΕΝΙΔΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Μηχανολόγος-Μηχανικός

19

ΚΟΥΣΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Συνταξιούχος Αστυνόμος Α'

20

ΚΥΡΠΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ

Συνταξιούχος κηπουρός

21

ΛΑΓΟΥΔΗ ΑΝΝΑ

Δικηγόρος

22

ΛΑΖΑΡΙΔΟΥ ΩΡΑΙΑ

Παιδίατρος

23

ΛΕΜΟΝΙΔΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (ΒΟΥΛΑ)

Σχεδιάστρια

24

ΜΕΖΙΚΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

Συνταξιούχος δάσκαλος-π.διευθυντής 7ου Δ.Σχολ.Αμπ/πων

25

ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Μηχανολόγος-Μηχανικός

26

ΜΠΟΥΝΤΟΥΡΗ ΟΥΡΑΝΙΑ

Υπάλληλος Ο.Π.Α.Π.

27

ΝΑΖΛΙΔΟΥ ΙΩΑΝΝΑ

Καθηγήτρια Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης

28

ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ ΓΑΒΡΙΗΛ (ΒΙΛΗΣ)

Ελεύθερος επαγγελματίας

29

ΠΑΠΑΔΗΜΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

Γιατρός-Γυναικολόγος Μαιευτήρας Χειρουργός

30

ΠΑΥΛΑΚΟΥΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Φιλόλογος-ιδιοκτήτης φροντιστηρίου

31

ΠΟΥΡΣΑΝΙΔΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ

Βιοτέχνης

32

ΣΕΜΕΡΤΖΙΔΟΥ (ΚΑΡΙΚΑ) ΑΓΓΕΛΙΚΗ

Ιδιωτική Υπάλληλος

33

ΣΟΥΣΛΟΓΛΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Συνταξιούχος υπάλληλος π.Δήμου Αμπ/πων

34

ΤΖΕΛΕΠΗ ΑΘΑΝΑΣΙΑ

Βιολόγος-Γεωλόγος

35

ΤΣΙΟΤΙΚΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ

Τελειόφοιτη νομικής

36

ΧΑΛΒΑΤΖΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Συνταξιούχος Δημοτικός Υπάλληλος-π. Πρόεδρος Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου

 

 

 

 

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ

 

1

ΒΕΝΕΤΙΚΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Οικονομολόγος-Ελεύθερος επαγγελματίας

2

ΓΚΕΝΤΖΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ιδιοκτήτης καταστήματος εστίασης

3

ΗΛΙΑΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Λογιστής

4

ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΙΔΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ (ΝΑΤΑΣΑ)

Συνταξιούχος ιδιωτικού τομέα

5

ΚΑΡΑΜΠΕΡΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Ηλεκτρολόγος μηχανικός

6

ΚΟΚΟΡΟΓΙΑΝΝΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

Ιδιωτική υπάλληλος

7

ΚΟΠΤΗ ΕΛΕΝΗ

Ελεύθερη επαγγελματίας

8

ΛΑΜΠΡΙΑΝΙΔΗΣ ΕΛΓΚΟΥΤΖΑ

Οικονομολόγος- Πρωταθλητής άρσης βαρών

9

ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑ

Οικιακά

10

ΜΗΤΡΑΚΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

Καθηγητής φυσικής αγωγής

11

ΝΑΤΣΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Ιδιωτικός υπάλληλος

12

ΠΑΝΤΣΗΣ ΘΩΜΑΣ

Ιδιωτικός υπάλληλος

13

ΠΛΟΥΜΗ-ΑΓΓΕΛΗ ΕΥΜΟΡΦΙΑ

Οικιακά

14

ΣΑΧΠΑΖΙΔΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ

Ζωγράφος

15

ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

Τελειόφοιτος Πανεπιστημίου Μακεδονίας

16

ΤΣΑΡΤΣΙΔΟΥ ΟΛΓΑ

Γραφίστρια

17

ΧΑΛΚΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Υπάλληλος Κεντρικής Υπηρεσίας Ε.Κ.Α.Β.

 

Σας προσκαλούμε όλες και όλους στην τελική προεκλογική μας ομιλία την Παρασκευή, μεθαύριο. Στον αύλειο χώρο των Σχολείων Βενιζέλου και Πανταζοπούλου, στις 8 το βράδυ στους Αμπελόκηπους. Θα έχουμε παρουσίαση του Συνδυασμού και των Υποψηφίων Συμβούλων και Συναυλία.

Σας ευχαριστώ.